Bas van Driel volgt Gerard Versteegh op als CEO van Tradin Organic

Tradin Global Organic Ingredients kondigt aan dat Bas van Driel op 15 augustus 2022 is toegetreden tot Tradin Organic. Hij zal het bedrijf vanaf 1 september 2022 leiden als CEO en volgt daarmee de langetermijn-CEO Gerard Versteegh op, die aanblijft in een actieve adviserende rol.

Bas van Driel op het hoofdkantoor van Tradin Organic in Amsterdam.

Gerard heeft Tradin in de jaren negentig van de vorige eeuw laten uitgroeien van een handelsbedrijf in de opkomende natuurvoedingsmarkt tot de wereldleider in de biologische markt die het nu is. Tradin runt nu wereldwijd vele duurzame inkoopprojecten, bezit meerdere verwerkingsfaciliteiten en levert aan enkele van 's werelds grootste merken en detailhandelaren. Samen hebben deze partners in de toeleveringsketen een enorme impact, van het verbeteren van de gezondheid van de bodem en de biodiversiteit, het inkomen van boeren en de klimaatbestendigheid tot de toenemende beschikbaarheid van duurzame producten. Onder leiding van Gerard heeft Tradin zijn biologische basis uitgebreid en pioniert het nu met regeneratieve, agroforestry en eerlijke arbeidspraktijken en biedt het een veelheid aan gecertificeerde, traceerbare ingrediënten. Gerard zal actief blijven binnen en buiten het bedrijf in zijn adviserende rol.

"Het was een eer om Tradin de afgelopen decennia te hebben opgericht en geleid", aldus Gerard. "Met de sterke basis van het bedrijf, het zeer betrokken management en de teams in het hele bedrijf, heb ik er alle vertrouwen in dat het nieuwe leiderschap zal blijven voortbouwen op onze successen en het bedrijf naar het volgende niveau zal tillen. Van alles wat we bij Tradin hebben bereikt, ben ik het meest trots op onze toewijding aan onze idealen, ons ongelooflijk toegewijde team, en ons uitgebreide wereldwijde netwerk van leveranciers, verwerkers en partners. Deze kwaliteiten maken ons vandaag tot een sterke partner in de biologische voedingsindustrie. Tradin is nog nooit in een betere positie geweest, en ik kijk ernaar uit om de volgende groeifase te zien ontvouwen en te werken aan het succes in mijn adviserende rol voor de groep."

Gerard (links) in gesprek tijdens de BIOFACH 2020.

Aankomend CEO Bas van Driel heeft de afgelopen 16 jaar gewerkt in voedingsmiddelen en farmaceutische ingrediënten, waarbij hij uitgebreide internationale expertise heeft opgebouwd op het gebied van marketing, verkoop, commercie en operations. De afgelopen zeven jaar was Bas CEO van DFE Pharma, een wereldwijde marktleider in farmaceutische ingrediënten. Met zijn diepgaande kennis van waardetoevoegende specialiteiten en commodities en zijn persoonlijke missie om als gedreven, gepassioneerd en creatief zakelijk leider een wereldwijde impact te hebben op de gezondheid, is Bas een natuurlijke keuze om het Tradin team naar verdere groei te leiden.

Op LinkedIn stelt Bas zich in een kort vraag-antwoord-gesprek voor.

Welkom, Bas! Wat heeft jou bij Tradin gebracht?
"Het is mijn passie om betrokken te zijn bij bedrijven en samen te werken met mensen die een belangrijke positieve impact hebben op het welzijn van mens, dier en natuur. Ik ben oprecht onder de indruk van Tradin Organic als een van de grondleggers en koplopers op het gebied van biologische voeding wereldwijd. Voor mij is het een hele eer om Tradin Organic te leiden in haar streven om van onze wereld een betere plek te maken voor nu maar vooral in de toekomst."

Wat is je visie voor de komende jaren?
"Er is een enorme marktkans voor biologische en verantwoord ingekochte ingrediënten. Het is nog nooit zo duidelijk geweest dat regeneratieve en biologische landbouw de sleutel is tot het gezond en productief houden van onze bodem, om de beschikbaarheid van voedsel in de toekomst te garanderen. Merken en detailhandelaren stellen ambitieuze doelen om koolstofneutraal te zijn en de nodige zorg te besteden aan hun toeleveringsketen. Ik geloof dat Tradin zich in een unieke positie bevindt om die doelstellingen te helpen bereiken en een veerkrachtig voedselsysteem te stimuleren. Er zijn wereldwijde uitdagingen waar wij ook mee te maken hebben, maar het zijn de sterke wortels, het netwerk en de ervaring die Tradin in decennia heeft opgebouwd, die ons in staat zullen stellen de komende jaren te gedijen en te groeien."

Voor meer informatie:
Tradin Organic
Stationsplein 61-65
1012 AB Amsterdam
020 4074499
info@tradinorganic.com 
www.tradinorganic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven