Argentijnse bio citroenen voor VS

Carlos Parravicini, CEO van Argenti Lemon, ziet dat de eerste twee ladingen biologische citroenen van dit bedrijf uit de Argentijnse provincie Tucuman "in zeer goede omstandigheden en met de juiste kwaliteit" zijn aangekomen in de VS.

"Het is belangrijk voor ons een veeleisende markt als de VS te kunnen bereiken met een vers, veilig, schoon en gecertificeerd biologisch product. Het is de prestatie van een heel team. In totaal is er 75 ton gelost in de haven van Philadelphia en het fruit is bestemd voor meerdere verkooppunten in de Verenigde Staten. Dit feit heeft ons aangemoedigd om het volume nog verder op te schalen, want bio is een snelgroeiend en veelgevraagd segment in de VS", zegt Carlos Parravicini.

"Het was een groots moment toen in juli 2022, bij de opening van de Amerikaanse markt, de eerste twee ladingen in zeer goede staat en met de juiste kwaliteit in de Verenigde Staten aankwamen. Biologisch fruit is een levend product en tijdens de teelt en de sortering komen er geen synthetische producten bij kijken. We werken alleen met gecertificeerd biologisch fruit. Biologische citroenen vers houden is moeilijk en duur, want in tegenstelling tot de traditionele teelt zijn er geen conserveermiddelen toegestaan", aldus Parravicini in een mededeling van het bedrijf. 

Certificering van biologische citroen
De afzet van gecertificeerde biologische citroenen is niet nieuw voor het bedrijf. De citroenpercelen van Argenti, La Isla genaamd en gelegen aan de voet van een berg in het zuiden van Tucuman, zijn al 10 jaar gecertificeerd. Het gaat om een langdurig proces dat technologie vereist en andere grondstoffen en benodigdheden dan die gebruikt worden in de traditionele teelt. Tucuman wordt beschouwd als een van de gebieden waar de beste citroenen ter wereld worden geteeld. 

Enkele weetjes over het bedrijf:

  • Al 20 jaar exporteert het citroenen zonder naoogstbehandeling naar markten in de EU en Canada;
  • Sinds 2016 maakt het ook gecertificeerde afgeleide producten (geconcentreerd sap en essentiële olie);
  • In 2019 exporteerde het voor het eerst gecertificeerde biologische citroenen naar Canada;
  • In 2021 exporteerde het voor het eerst gecertificeerde biologische citroenen naar Mexico.

Belangrijkste kenmerken van een biologische fruitconsument
"Bio-consumenten delen een levensfilosofie en een kijk op de wereld en op voedsel, waarbij ze optreden als behoeders van het milieu en gebruikers van natuurlijke en duurzame producten. Ze zijn veeleisend en bereid te betalen voor producten met een toegevoegde waarde. Deze trend van denken is groeiende en al duidelijk aanwezig in Noord-Europese landen, de Verenigde Staten en Canada." 

"Dit feit diskwalificeert echter niet de traditionele teelt, de andere productie- en verkooplijn, die natuurlijk volwassener en meer ontwikkeld is. Al onze producten voldoen aan de hoge eisen die we onszelf opleggen en iedereen ons vandaag de dag stelt", zegt hij.

Volgens Parrovicini streeft het bedrijf ernaar om "op maat gemaakte" oplossingen aan te bieden volgens de behoeften en voorkeuren van elke klant. "We zien een kans om aan de vraag naar gecertificeerde biologische citroenen te voldoen en we werken er hard aan om ook in dit segment de hoogste kwaliteit te bereiken. Dit jaar hebben we twee eigen merken gelanceerd: EcoArgenti voor biologische citroenen en ArgentiNat, een merk voor citroenen zonder naoogstbehandeling."

"Argenti Lemon zal alle types citroenen blijven oogsten die de klant vraagt, waarbij altijd gestandaardiseerde kwaliteit en traceerbaarheid gedurende het hele seizoen worden gegarandeerd. Precies zoals we dat al 25 jaar doen", besluit Parrovicini.

Voor meer informatie:
Carlos Parravicini
Argenti Lemon 
Tel: +54 381 4268300 (Argentinië)
argentilemon@argentilemon.com 
www.argentilemon.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven