Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoort de koe nog thuis in de landbouw?

Het meer dan levensgrote standbeeld van de rustende koe Ahimsa is tot en met september op Landgoed De Reehorst te bewonderen. Met het beeld wil kunstenaar Jantien Mook een open gesprek op gang brengen over de transitie naar een liefdevol landbouwsysteem. Het initiatief wordt ondersteund door Triodos Foundation en Stichting Demeter. Bert van Ruitenbeek, directeur van Stichting Demeter, en Paul Kortekaas, Teammanager Landbouw & Voeding bij Triodos Bank, in gesprek over de toekomst van de koe in de landbouw.

Laten we beginnen bij het begin: waar staat Ahimsa voor?  
Van Ruitenbeek: “Ahimsa betekent kort gezegd geweldloosheid en eerbied voor al het leven. Het beeld heeft hiervoor al op vier verschillende locaties gestaan en reist hierna ook weer door. Het idee is om op die verschillende locaties het gesprek op gang te brengen over de rol van de koe in de landbouw.”

Kortekaas: “Bert heeft een paar mooie koe-dialogen en podcasts georganiseerd, waarin mensen vanuit verschillende invalshoeken over dat thema praten. Dat is interessant om terug te luisteren. De podcasts gaan over de koe in relatie tot de bodem, de liefde voor de koe en hoe de melkveehouderij diervriendelijker en duurzamer te maken is.”  

Klik hier om verder te lezen.

Bron: De kleur van geld | Triodos Bank

Publicatiedatum: