Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sascha Damaschun van Bodan:

"De volgende innovatie voor de bio-handel ligt op het sociale vlak"

"Het volgende innovatieniveau voor de biologische handel ligt op het sociale vlak", vertelt Sascha Damaschun, directeur van de biologische groothandel Bodan, gevestigd in Überlingen, aan Lebendige Erde. Natuurlijk moet de handel in biologische levensmiddelen zijn structurele problemen aanpakken; efficiëntie en doeltreffendheid zijn hier voor hem de sleutelwoorden. Daarvoor zijn samenwerkings-besprekingen en -overeenkomsten nodig. Maar ook de consument en zijn verantwoordelijkheid moeten sterker in het proces van waardetoevoeging worden geïntegreerd, zo is Damaschun van mening. Ook hier moeten dus relaties tot stand worden gebracht, van de boerderij tot de eindgebruiker. In vergelijking met grotere handelsstructuren zou de meer kleinschalige handel in biologische levensmiddelen hier een belangrijke rol kunnen spelen.

Bodan concentreert zich dan ook op deze sector; grote biologische winkelketens, retailhandelaren in conventionele levensmiddelen of restaurants worden niet door Bodan bevoorraad. In het afzetgebied tussen Mannheim, Würzburg, Salzburg en de Bodensee levert Bodan aan ongeveer 550 verkooppunten, van boerderijwinkels of exploitanten van abonnementenboxen tot natuurvoedingswinkels of biologische supermarkten. 23 vrachtwagens rijden elke dag de klok rond en halen ook goederen op. Capaciteitsbenutting is belangrijk uit het oogpunt van efficiëntie en ecologie, en daarom maakt de groothandelaar meestal gebruik van vrachtwagens met een groot volume die meer goederen kunnen vervoeren en ook goederen voor samenwerkingspartners kunnen vervoeren. Het eigen wagenpark stelt het bedrijf in staat te investeren in emissiearme technologieën, zoals dieselvrije transportkoeling of gas- of hybrideaandrijvingen.

Klik hier voor het volledige artikel.

Voor meer informatie:
Sascha Damaschun
BODAN Großhandel für Naturkost GmbH
Zum Degenhardt 26
88662 Überlingen, Duitsland
Tel.: +49 (0)7551 94790
MAILinfo@bodan.de 
www.bodan.de 

Publicatiedatum: