Aanplant van 190 hectare

Ondine lanceert bio-versie platte nectarines en paraguayo’s

Ondine, dat al jaren op de markt is met aanvoer van steenfruit vanuit het noordelijk en zuidelijk halfrond, lanceert dit jaar ook de biologische variant van platte nectarines en paraguayo's. 

"Het Ondine Bio-programma werkt met platte nectarines en paraguayo’s. Het productievolume is kleiner dan dat van de conventionele lijn, maar we verwachten veel van dit nieuwe product", zeggen ASF Edition en Frutaria.

"De bio-versie van Ondine heeft dezelfde kenmerken en kwaliteiten als het conventioneel geteelde fruit: volledige kleuring, sluiting van de stamper en uitstekende smaak", luidt het.


Ondine paraguayo's

De teelt van biologische platte nectarines en paraguayo's vindt plaats in Spanje. Haciendas Bio is momenteel de partner-exploitant met een toegezegd areaal van 150 hectare in 5 jaar. In 2031 zal ook het biologische teeltbedrijf Biosphera, dat al meer dan 30 jaar ervaring heeft in de sector, toetreden tot het project. Het gaat een verbintenis aan om in 5 jaar 40 hectare biologische paraguayo's te planten.

"Met de toetreding van beide bedrijven tot dit project hebben we gekozen voor een teeltmodel dat de Aarde en haar hulpbronnen respecteert, waarbij traditionele teeltsystemen worden gebruikt en een manier van exploitatie wordt ontwikkeld die zo min mogelijk invasief en zo duurzaam mogelijk is", zeggen ze bij Frutaria en ASF Edition.

Ondine platte nectarines

"Biologische producten zijn niet alleen meer verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels, maar bereiken de consument nu ook via supermarktketens, waar ze momenteel onder meer in trays van 500 gram wordt verkocht. Met dit formaat krijgt de consument de gelegenheid om Ondine op elk moment van de dag en op elke plaats te consumeren", besluit het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Frutaria
Calle Bilbao 5
50004 Zaragoza (Spanje) 
Tel: +34 976 469 459
frutaria@frutaria.com
frutaria.com

Agro Selections Fruits
Route d'Alenya
La Prade de Mousseillous
66200 Elne (Frankrijk)
contact@asfedition.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven