Werkbezoeken brengt kwaliteitsmanager langs kalkoenen, kauwstaafjes en minisnacks

Yarrah Organic Petfood, dat dit jaar haar 30-jarig bestaan viert, wil de gehele keten inzien. Daarom is kwaliteitsmanager Arthur Hartman de afgelopen weken bij diverse leveranciers op bezoek geweest. Het ging hierbij om een leverancier van biologische kalkoen en kip in Noord Duitsland, evenals een producent van de kauwstaafjes en minisnacks.

"De leverancier van de biologische kalkoen en kip is uniek. Deze heeft namelijk, op het slachten na, alles in eigen beheer. Hierbij gaat het om eigen boerderijen met de moederdieren, waar de biologische kuikens vandaan komen. En eigen broederijen, waar de kuikens opgekweekt worden. Plus eigen boerderijen waar de kalkoenen en kippen gehouden worden, tot ze klaar zijn voor de slacht. Daarnaast produceren ze zelf het biologische voer voor de kippen en de kalkoenen. Ze laten het slachten extern doen, omdat dit te weinig is om een eigen slachterij te hebben. Dit gebeurt bij 4 slachthuizen, welke ook door mij bezocht worden. Elke dag worden er biologische kippen geslacht en 2 keer per week biologische kalkoenen. De dieren zijn maximaal 3 uur onderweg van de biologische boerderij naar het slachthuis."

De kalkoenen zijn van het langzaam groeiende soort Black Auburg, dit is een oud Engels ras. "Het mooie was dat de stallen van de kalkoenen mobiel zijn, dus verplaatsbaar. Helaas konden we geen biologische kippenboerderij bezoeken, omdat wij uit Nederland komen, waar vogelgriep heerst. Het voer van de kippen en kalkoenen wordt geanalyseerd op de aanwezigheid van RoundUp Ready Soja."

Arthur benadrukt dat Yarrah geen dieren laat slachten voor de productie van honden- en kattenvoer. "De 'mooie' stukken vlees zijn voor de menselijke consumptie; Yarrah koopt het karkasvlees, levertjes, hartjes en maagjes."

De producent van de kauwstaafjes is een bedrijf waar Yarrah een jarenlange relatie mee heeft. "De eerste kauwstaafjes rolden hier in maart 2006 van de band af, dus we werken al ruim 16 jaar met dit bedrijf samen. De kauwstaafjes worden gemaakt van onder andere 78% hoogwaardig biologisch rund-restvlees en hieraan wordt ook nog duindoorn, zeewier en spirulina toegevoegd. De kauwstaafjes worden licht gedroogd en daarna zonder zuurstof verpakt en het resultaat is een kauwstaafje die geen enkele hond of kat kan weerstaan."

Voor meer informatie:
Arthur Hartman
Yarrah Organic Petfood
Van Leeuwenhoekstraat 26
3846 CB Harderwijk
0341 439850
arthur.hartman@yarrah.com 
www.yarrah.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven