Nieuw koekje van Farm Brothers: Pecan Coco Choco

"Hoe gaan we met z'n allen de groei van biologische DKW-goederen in de retail versnellen?"

Tholen - Pecan Coco Choco is de nieuwste telg in de Farm Brothers-familie. Tijdens de zomereditie van de BIOFACH eind juli kon men voor het eerst van dit nieuwe vegan koekje proeven. Het koekje komt per september op de markt. "De reacties waren heel goed. Dit koekje was voor veel mensen echt oprecht de favoriet. De Vegan Pecan Coco Choco is ons derde vegan product. We hebben de ambitie om in 2023 naar een volledig vegan aanbod te gaan, met behoud van de smaak en structuur van de koekjes", vertelt Tjebbe van Meeteren namens Farm Brothers.

Suzanne en Tjebbe op de BIOFACH

Tjebbe werd op de beurs vergezeld door zijn nieuwe collega Suzanne Bailleul, die de afgelopen jaren bij het grootste koekbedrijf van de wereld (Mondelez) ervaring op heeft gedaan in België en Scandinavië. "Zij is de afgelopen maand helemaal ondergedompeld in biologisch. Zo heeft ze diverse belangrijke partijen ontmoet en gesproken, waaronder de medewerkers van Stichting Grondbeheer, Udea, DO IT, De Kleine Keuken, Eosta en natuurlijk ook meerdere biologische boeren. Met Suzanne als marketing manager van Farm Brothers kunnen we vanaf nu versneld meer impact gaan maken met onze missie: Eet koekjes, Red de Aarde!"

"Goede kwalitatieve gesprekken"
Hoe heeft hij de beursdeelname ervaren? "Ik schrok in eerste instantie van het feit dat het echt wel heel rustig was. Wel was het veel beter dan een eerdere beurs waar we recent hebben gestaan. Ik merkte dat het allemaal weer een beetje terugkomt, maar de timing van de beurs, midden in de zomer terwijl een groot deel van de wereld nog met lockdowns te maken heeft, zorgde voor een veel minder bezocht evenement. De bedrijven die al wat jaren meedraaien hadden tijdens de beurs wel de mogelijkheid om heel gericht met partijen in gesprek te gaan, bijvoorbeeld met de retailers die van de partij waren. Wat dat betreft is het super geweest en weet ik zeker dat door deze beurs onze koekjes weer in Europa op honderden extra plekken te vinden zullen zijn over een paar maanden."

Samen groei in droge goederen realiseren
Tijdens de beurs kon Tjebbe ook weer bijpraten met Nederlandse collega-ondernemers. "Het was leuk om bij de andere Nederlandse bio-bedrijven te horen hoe het gaat en waar de uitdagingen liggen. Zo kom je ook altijd tot goede ideeën. Een zeer urgente vraag is voor mij: Hoe gaan we met z'n allen de groei van biologisch in de retail versnellen? En dan gaat het met name om de droge goederen. De groei komt voor zover ik zie vooral vanuit de AGF en zuivel, maar in chocolade, snacks en bijvoorbeeld pasta's zit al jaren weinig groei en koopt tussen de 1% en 10% van alle Nederlanders af en toe wellicht eens een bio-product. Ik merkte in de gesprekken met diverse partijen dat de wil er zeker is. Nu is het de vraag hoe we er met z'n allen voor kunnen zorgen dat er binnen een paar jaar voor honderden miljoenen extra aan biologische DKW-producten door Nederlanders gekocht gaan worden, over alle kanalen heen? Deze groei kan zowel met merken als onder private labels gerealiseerd worden. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."

Voor meer informatie:
Tjebbe van Meeteren
Farm Brothers
Keizersgracht 285
1016 ED Amsterdam
06 36521445
tjebbe@farmbrothers.com 
www.farmbrothers.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven