Het Italiaanse Calderoni stelt machines met schijven voor

Mechanisch wieden in de boomgaard is biologisch wieden

Met een machine ontworpen door het Italiaanse bedrijf Calderoni Rolando kan onkruid in de boom- of druivengaard op mechanische manier verwijderd worden en aarde tegelijkertijd tegen de planten aangeduwd worden. Eén keer door de rij passeren is voldoende om het onkruid te verwijderen en de aarde aan te stampen. De machine verwijdert zowel het onkruid tussen de planten in eenzelfde rij als op het pad. 

"De interesse voor mechanisch wieden is groeiende. Het gebruik van chemische producten wordt steeds beperkter. Milieuvriendelijke systemen worden aangemoedigd. We bouwen al tientallen jaren machines voor mechanisch wieden en elk jaar perfectioneren we onze technologieën", legt Alessandro Calderoni uit. 

De basismachine waarop de verschillende onderdelen voor het wieden gemonteerd kunnen worden is de Unica Jolly. Vooreerst zijn er de op de Jolly gemonteerde "aanstampschijven": hiermee kan de grond bewerkt worden en de aarde met een schijf richting plant geduwd worden. Dat verplaatsen van de aarde gebeurt uiteraard automatisch, zodat altijd heel dicht bij de stam kan worden gewerkt.

Alessandro Calderoni

Een ander hulpmiddel is de Eco Rotor. "Dit systeem verwijdert het onkruid en zelfs in boomgaarden met een zeer hoge plantdichtheid wordt er nauwkeurig mechanisch gewied zodat de planten niet beschadigd worden. In de video valt zowel de hoge verwerkingssnelheid als de precisie op. Telers moeten niet bezorgd zijn dat ze het irrigatiesysteem zullen beschadigen", vertelt Calderoni.

De draden zijn zeer flexibel, wat een grondige reiniging van het terrein mogelijk maakt, zelfs in de buurt van de stam van de bomen. Dit is niet alleen nuttig in de biologische tuinbouw, maar ook bij geïntegreerde plaagbestrijding, aangezien het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen steeds beperkter wordt. De kap zorgt ervoor dat bruut contact met de stam van de plant vermeden wordt.

Voor meer informatie:
Calderoni Rolando 
Via Dell'Industria 4,
47100 Forlì (Italië)
Tel: +39 (0)543 720547
info@calderoniweb.it 

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven