Pilze Wohlrab biedt dertien verschillende soorten gedroogde paddenstoelen in bio-kwaliteit aan

"Gedroogde paddenstoelen zijn lang houdbaar en kunnen heel goed bewaard worden"

Bij de familie Wohlrab is het traditiegetrouw altijd paddenstoelen-seizoen. De paddenstoelen worden vers verzameld op het beste moment om te oogsten. "Drogen als conserveringsproces is zeer goed voor het behoud van voedingsstoffen, wat de hoge gezondheidswaarde van de paddenstoelen ten goede komt. Eén kilo verse paddenstoelen weegt na het drogen nog circa 100 gram, dit wordt vervolgens in milieuvriendelijke verpakkingen gedaan. De gedroogde paddenstoelen hebben een lange houdbaarheid en kunnen heel goed in iedere voorraadkast bewaard worden omdat ze weinig ruimte innemen", geeft Pilze Wohlrab aan.

De bereiding is zeer eenvoudig, meldt het bedrijf: "Elk van de dertien paddenstoelensoorten uit het Wohlrab-assortiment kan men heel eenvoudig in een kom met kokend water overgieten en circa 15 minuten laten weken. Het afkooksel kan, gezeefd door een koffiefilter, voor een lekkere, intens smakende saus of soep worden gebruikt. Na het inweken moeten de paddenstoelen kort af worden gespoeld en vervolgens kunnen ze als verse paddenstoelen worden gebruikt. Er zijn geen grenzen aan de veelzijdige receptideeën, de paddenstoelen passen op ieder bord!"

Dertien verschillende soorten gedroogde paddenstoelen in bio-kwaliteit
De volgende gedroogde paddenstoelen kunnen in gecertificeerde bio-kwaliteit via de eigen onlineshop van het bedrijf gekocht worden: bladhoopchampignon, oesterzwam, champignons, hoorn-van- overvloed, koningsoesterzwam, cantharel, shiitake, morielje, eekhoorntjesbrood en nog veel meer. "Pilze Wohlrab biedt ook een selectie van kant-en-klare biologische gerechten aan die verfijnd smaken met paddenstoelen, zoals risotto's en orzotto's."

Voor meer informatie:
Pilze Wohlrab GmbH & Co. KG
Entrischenbrunn 3
DE-85307 Entrischenbrunn, Duitsland
www.wohlrab-pilze.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven