Druivenoogst Nieuw Tuinzight vroeg van start

Vandaag is het zover. De Westlandse druiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight zijn oogstrijp. De druivenwinkel aan de Zwethkade Zuid 45 in Den Hoorn is vanaf 15 augustus, totdat de druiven op zijn, geopend. Elke werkdag van 11:00-17:30 uur en op zaterdag van 10:00-16:00 uur. Kijk voor openingstijden op de website.

Na een klein jaartje, waarin veel aandacht is besteed aan de druiventeelt, zijn de eerste druiven van 2022 rijp. De aanvang van de druivenoogst is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De druiven groeien weliswaar in druivenserres, maar de Westlandse druiven van Nieuw Tuinzight zijn afhankelijk van alléén zonnewarmte.

"Dit jaar hebben we een zonnig voorjaar gehad en dat konden we goed merken in de druivenserres. De krentperiode startte twee weken eerder dan in 2021 en verliep heel voorspoedig. De aanvang van onze druivenoogst is dan ook twee weken eerder dan vorig jaar. Het begin van de druivenoogst is sowieso moeilijk te plannen en als de druivenoogst uiteindelijk begint, dan is het ook meteen heel druk, want de oogstperiode duurt slechts een paar maanden. In die tijd worden alle druivensoorten rijp en moeten de trossen van de boom geknipt worden", vertelt Hilde Jansen.

Bij Nieuw Tuinzight worden alle druivenrassen biodynamisch geteeld. Oude rassen zoals bijvoorbeeld de Muscaat van Alexandrië, Black Alicante en Emile Royal. Iedere druif heeft z'n eigen groeitempo. De Blauwe en Witte Frankenthalers zijn nu rijp dus die worden vandaag als eerste geoogst.De druiventuin van de telers staat in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet, zo gaf Hilde eerder dit jaar aan. "We hebben geen opvolger. Dus het moet een keer." 

Voor meer informatie:
Hilde Jansen
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Zwethkade-zuid 45
2635 CW Den Hoorn
06 42251257
info@druivenkwekerij.nl 
www.druivenkwekerij.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven