Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour steekt 350.000 euro in ontwikkeling biologische landbouw

Carrefour heeft onlangs een ambitieus plan gepresenteerd om de plattelandseconomie nieuw leven in te blazen door nieuwe regionale biologische productlijnen te creëren - dit alles in het kader van een revitaliseringsakkoord dat met de regering is gesloten. Met dit initiatief steunt Carrefour de biologische land- en tuinbouw en wil het met deze investering nieuwe banen helpen creëren in de Franse land- en tuinbouwregio's.

Investering in zes projecten
Carrefour en de Franse regering steunen de oprichting van zes nieuwe biologische productlijnen in Frankrijk. In de regio Ain helpt Carrefour vijf boeren die samenwerken met Moulin Marion bij de omschakeling naar biologische landbouw voor hun tarwemeel, dat te koop is in de winkels van Carrefour. In de regio Alpes-Maritimes steunt Carrefour de regionale federatie voor onderzoek en ontwikkeling van de landbouw bij het opzetten van een biologische snijbloemenlijn, met als doel de teelten te diversifiëren en te roteren om zo de kwaliteit van de landbouwgrond te verbeteren. In de regio Côte-d'Or krijgt de zuivelfabriek van Delin investeringssteun voor de uitbreiding van haar productie-eenheid en van de installaties die zij gebruikt voor de productie van biologische UHT-melk. In de regio Haute-Garonne verleent de keten steun aan Jardins de la Croix voor de ontwikkeling van biologische pompoenen. In de regio Pyrénées-Atlantiques betreft het de start-up Hopen, zodat deze biologische hop kan ontwikkelen en de consument 100% Frans biologisch bier kan aanbieden - zonder geïmporteerde hop. En in de Savoie krijgen de leden van de vereniging Poisy Verger Expérimental financiële steun van Carrefour om fruittelers te helpen over te schakelen op biologische teeltmethoden, met als doel de productie van biologische peren te verhogen, waarvan de volumes in heel Frankrijk nog erg laag zijn.

Bron: carrefour.com 

Publicatiedatum: