Bioboer John Reimert wint Mooiste Modderpoel-verkiezing 2022

Biologisch varkenshouder en leverancier van De Groene Weg John Reimert uit Heino heeft dit jaar de Mooiste Modderpoel-verkiezing 2022 gewonnen. Hij sleepte daarbij de Modderpoeltrofee in de wacht die dit jaar voor de achttiende keer door Wakker Dier werd uitgereikt.

Wakker Dier zet boeren die hun varkens de mogelijkheid geven tot een modderbad in het zonnetje om hiermee aandacht te vragen voor dierenwelzijn. Bijna 5000 stemmers kozen in meerderheid voor de modderpoel van John Reimert met schaduwbomen en schuurpalen. ‘‘Dit voelt als een grote eer. Een modderpoel is fijn voor varkens. Je ziet ze genieten. Soms blijven voorbijgangers staan om te kijken”, aldus John.

John Reimert met de trofee. Foto: Wakker Dier

Omschakeling naar biologisch
De varkenshouder werd in 2016 al eens nipt tweede. Op zijn boerderij in Heino is hij in 2012 overgestapt naar biologisch. Zijn mooi aangelegde modderpoel biedt genoeg ruimte voor de zeugen (moedervarkens). Er zijn grote boomstammen en palen waar ze tegen aan kunnen schuren om zich te ontdoen van jeuk en aangekoekte modder. En er zijn veel schaduwplekken.

De modderpoel in Heino. Foto: Wakker Dier

De Groene Weg
Henk Oudenampsen, relatiemanager, was namens De Groene Weg bij de uitreiking aanwezig en overhandigde John een mooie bos bloemen en de welverdiende felicitaties.

Allard Bakker, directeur van De Groene Weg: “Binnen de biologische keten van De Groene Weg hebben alle zeugen de mogelijkheid om de weide in te gaan en daar een modderbad te nemen. Alle varkenshouders besteden daar veel zorg aan. Nagenoeg ieder jaar wordt deze prijs toegekend aan een van de varkenshouders binnen onze keten. Ik feliciteer John Reimert van harte met deze mooie erkenning. Daar zijn we als keten erg trots op."

Voor meer informatie:

De Groene Weg
info@degroeneweg.nl 
www.degroeneweg.nl 

Wakker Dier
www.wakkerdier.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.