Simon Lévelt haalt exclusieve Royal First Flush per boot in huis

De champagne onder de thee weer in Nederland

De lente in Darjeeling is hét moment van het jaar, dan vindt namelijk de oogst van de Royal First Flush plaats. De Royal First Flush is de allereerste, exclusieve theepluk na de winterslaap van de plant. De Royal First Flush wordt ook wel de 'champagne' onder de thee genoemd; met zijn delicate, bijzondere smaak bekleedt de thee een speciale rol in theeland. Menig internationaal theehuis staat ieder jaar weer in de rij om de Royal First Flush te bemachtigen. Ook speciaalzaak Simon Lévelt laat dit speciale theemoment niet aan zich voorbijgaan en importeert dit jaar 330 kilogram van de exclusieve pluk. De thee is vanaf aanstaande zaterdag 23 juli te koop in de speciaalzaak en online à € 14,95 per 75 gram.

's Werelds meest exclusieve thee
De allereerste pluk na de winterpauze – beter bekend als de Royal First Flush – is dé theespecialiteit waar menig theeliefhebber naar uitkijkt. Deze pluk levert één van ‘s werelds meest exclusieve thee op. De jonge, groene bladeren hebben een bijzonder rijk aroma. Theehuizen staan dan ook in de rij voor deze speciale pluk en hanteren al vanaf het begin van de lente wachtlijsten voor hun clientèle. Ook speciaalzaak Simon Lévelt neemt ieder jaar weer een aantal kisten van deze exclusieve thee af en wacht geduldig op de vracht.

Delicatesse van grote hoogte
De Royal First Flush van Simon Lévelt komt van theeplantage Ambootia Tea Group. Deze plantage verbouwt op biologisch-dynamische wijze. Dat betekent dat theeplanten groeien op grond vrij van kunstmatige meststoffen en er in samenhang met de maanstanden wordt geplant en gesnoeid. Bovendien is Ambootia gelegen op maar liefst 1300 meter hoogte, waardoor ze alleen handmatig kunnen plukken. Met uiterste nauwkeurigheid worden bij de eerste lentepluk enkel de twee bovenste blaadjes én de dichte, bovenste knop geoogst. Juist deze delen geven de Royal First Flush haar unieke smaak. Fris, maar zonnig en tegelijkertijd bloemig met een ietwat bittere ondertoon. Alhoewel speciaalzaken deze unieke thee het liefst zo snel mogelijk bij de theeliefhebber willen hebben en daarom voor vliegvervoer kiezen, doet Simon Lévelt dat niet. Uit duurzaamheidsoverwegingen komt de Royal First Flush in exclusieve houten kisten per boot naar de haven van Rotterdam.

De oogst van dit jaar
Dit jaar heeft de thee weer alle elementen in zich die je mag verwachten van de Royal First Flush. De florale lentepluk heeft met een mooie balans tussen zacht, lichtzoet, aromatisch en een mildbittere nasmaak.

Het jaar 2022 kenmerkt zich door een bovengemiddeld aroma en milde bitters. De zoete tonen zijn ook aanwezig, maar minder dan voorgaande jaren. De typische smaak en geur van asperges is duidelijk aanwezig, evenals het druivenpitje in de afdronk. Hoe zet je van deze prachtige pluk de mooiste kop thee? Dit is afhankelijk van welke smaaktonen je graag naar voren laat komen. De body is voller en de smaak zachter bij een hogere dosering en een kortere infusie, 3 gram op 3 minuten. De fervente Royal First Flush liefhebber die op zoek is naar de mildbittere ervaring kan het standaard zetadvies aanhouden van 2 gram op 5 minuten.

Voor meer informatie: info@simonlevelt.com en www.simonlevelt.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven