Gezonde Smikkelweken Spoony

Kinderen op BSO's in Flevoland maken kennis met zwarte tomaten en paarse wortels

De buitenschoolse opvang (BSO) in Flevoland is aangehaakt bij de Gezonde Smikkelweken. Deze week worden er volop bijzondere groenten uitgereikt aan de kinderen en kunnen ze meedoen aan challenges. Allemaal bedacht door Spoony om het eten van groente onder kinderen te bevorderen. Om de kinderen uit te dagen en te verrassen werden in Flevoland onder andere zwarte tomaten, paarse wortels en gele bietjes geproefd afkomstig van van akkerbouwbedrijf Zonneheerdt in Dronten, zo schrijft Omroep Flevoland.


Youtuber Kalvijn bij de landelijke opening van de Gezonde Smikkelweken, foto Spoony

YouTuber Kalvijn – uitgesproken fan van de paprika én actief op missie om kinderen meer water te laten drinken – heeft op 12 juli de landelijk de Gezonde Smikkelweken officieel geopend op de bso Eigen&Wijzer in Amsterdam Noord. De kinderen gingen meteen enthousiast aan de slag met het Zintuigenspel en werden verrast door de smaak van zwarte tomaat en paarse wortels.

De Gezonde Smikkelweken is het grootste groenten inspiratie programma voor kinderen in de basisschool leeftijd. Naast de 50.000 kinderen die deze en volgende week op de bso bakken, koken en spelen met groenten, roepen wij alle kinderen in Nederland op om mee te doen. Op www.gezondesmikkelweken.nl  kunnen ze met vrolijke challenges een zomer lang 100 coole prijzen winnen én spelenderwijs leren over gezonde en duurzame groenten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.