Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Handmade in Belgium"-label voor biologische koekjes

In aanwezigheid van Schepen van Economische Zaken van de Stad Brussel, de heer Fabian Maingain, reikte UNIZO-Brussel op 14 juli het “Handmade in Belgium” – label uit aan onder meer MadLab.
 

Staand van links naar rechts: Bernard Walravens, Fabian Maingain, David Moriamé, Philippe Collignon, Anton Van Assche
Zittend van links naar rechts: Cyril Beneche, Allison Oosterdorp, Olivier Hankenne. Foto: Ivan Put

“MadLab werkt met hoogwaardige ruwe grondstoffen om originele koekjes te maken, die gaan van knapperige en zanderige melanges, tot kruidige en ronde smaken. Principes als strijden tegen voedselverspilling, composteerbare bulkverpakking, of hergebruik van productierestanten van andere voedingsproducten geven ons product juist de unieke kenmerken die deel uitmaken van het succes”, zeggen David Moriamé en Cyril Beneche.

Met het Handmade In Belgium-label (of kortweg HIB-label) wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker zetten. De consument gaat meer en meer op zoek naar authentieke, handgemaakte producten en hecht veel belang aan lokale productie, duurzame processen, herkomst van grondstoffen/ materiaal. En dat is nu net waar het HIB-label voor staat.

“Ambachtelijke ondernemers spelen in de ‘shifting economy’, waarbij minder grondstoffen en fossiele brandstoffen worden gebruikt, een cruciale rol. Willen we de druk op ons leefmilieu verminderen, dan is de keuze voor kwaliteit, lokaal en duurzaam essentieel”, zegt Anton Van Assche van UNIZO-Brussel toe.

Foto: Ivan Put

MadLab en La Maison des Tartes, dat ook het label ontving, zijn beide gevestigd in het duurzame dorp ‘Be Here’ in Laken. “Als duurzaam dorp biedt Be Here een unieke plaats waar dit type ondernemingen en ondernemers tot samenwerking op vlak van verkoop en productie kunnen komen. Ook voor de consument is Be-Here een plaats waar nieuwe duurzame en lokale voedingsproducten kunnen geproefd, gekocht en ontdekt worden”, zegt Allison Oosterdorp van Be-Here.

Of zoals Schepen F. Maingain toevoegt : “De stad Brussel wil de hoofdstad van de Belgische ambachtslui zijn. Dit is een van de doelstellingen van het Schema voor Commerciële Ontwikkeling dat wij hebben opgesteld. Het label Handmade in Belgium toegekend aan Mad Lab en La Maison des Tartes, is een erkenning van de kwaliteit en de knowhow van de Brusselse handelaars die de commerciële mix van onze Stad versterken en promoten.

In Brussel ontvingen nog andere ondernemers het HIB-label. Ze zijn allemaal terug te vinden op www.handmadeinbelgium.com

Voor meer informatie:
Madlab
www.madlab.brussels 
Duurzaam dorp Be-Here
www.be-here.be 

Publicatiedatum: