Twee biologische boeren in de race voor Mooiste Modderpoelverkiezing 2022

Vrijdag opende de stembus voor de Mooiste Modderpoelverkiezing van Wakker Dier. Dit jaar zijn de modderpoelen van biologische boeren van de Beukentuin in Hoogeloon (Noord-Brabant) en John Reimert in Heino (Overijssel) in de race. Anne Hilhorst van Wakker Dier: "Voor varkens is een verkoelende modderpoel op hete dagen zoals nu super belangrijk want ze kunnen niet zweten. Daarom zetten we boeren met een modderpoel graag in het zonnetje!"

Hoogeloon
De Beukentuin is een biologische varkensboerderij in Hoogeloon. De familie Baijens runt er een modern biologisch bedrijf met zeugen, biggen, vleesvarkens en akkerland. In 2013 werden ze al eens tweede. Hun grote modderpoel grenst bij hen direct aan de stallen. Zeugen die zin in een bad hebben, plonzen vanuit de stal zo in het verkoelende water. En er is plek voor iedereen.

Heino
John Reimert werd in 2016 nipt tweede. Op zijn boerderij in Heino is zijn ze in 2012 overgestapt naar biologisch. Zijn mooi aangelegde modderpoel biedt genoeg ruimte voor de zeugen. Er zijn grote boomstammen en palen waar ze tegen aan kunnen schuren om zich te ontdoen van jeuk en aangekoekte modder. En er zijn veel schaduwplekken. Als de modderpoel leeg begint te lopen, vult John de poel weer lekker bij.

De verkiezing
Beide boeren werden al eens eerder genomineerd. In het jaar 2022 leek het passend om twee voormalige nummers twee opnieuw een kans te geven om de Mooiste Modderpoelbokaal te winnen. Hilhorst: "De Beukentuin en John Reimert geven zeugen de mogelijkheid om op warme dagen te genieten van het koele water. Dat draagt bij aan hun dierenwelzijn."

Stemmen kan via deze link. De winnaar wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bron: Wakker Dier


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.