Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler

In de coronapandemie nam de vraag naar biologische producten van twee telers in Sexbierum-Pietersbierum toe, maar die interesse is nu weer weg, zo stellen ze. "Toen zat er tijdens de coronatijd flink wat groei in de export. De hoop was er dat het zou doorzetten, maar dat is niet zo", vertelt teler Jurjen Bruinsma aan Omrop Fryslan. "Er is nu te veel. Wat we op contract hebben, wordt afgenomen. Maar er zit helemaal geen ruimte in de markt. We krijgen het niet verkocht, waardoor het op de mesthoop belandt"

Lees hier het volledige artikel van Omrop Fryslan 

Update: Poiesz redt de broccoli
Inmiddels is via een LinkedIn post van Poiesz duidelijk geworden dat de biologische broccoli van Jurjen Bruinsma gered is van de composthoop. "Omdat wij voedselverspilling tegen willen gaan en een ondernemer uit het Noorden graag steunen, kochten wij van Bruinsma tienduizend kilo broccoli. En daarom kunnen onze klanten vanaf donderdag 14 juli genieten van supergezonde én spotgoedkope broccoli. Iedereen gelukkig", zo meldt de supermarktketen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.