Skal volgt definitieve afspraken over etiketteren van producten met zonnebloemolie

Het ministerie van VWS, de NVWA en de sectororganisaties FNLI, CBL en MVO hebben afspraken gemaakt over het etiketteren van levensmiddelen bij het tekort aan zonnebloemolie. Skal volgt de gemaakte afspraken voor wat betreft de biologische variant.

Er is een tekort aan zonnebloemolie ontstaan omdat de export vanuit de Oekraïne is stilgevallen. De zonnebloemolie in producten zal (deels) vervangen moeten worden door andere plantaardige oliën, zoals raapzaadolie of sojaolie. Etiketten moeten hierop worden aangepast, maar dat kan niet van de een op de andere dag. Hier is sprake van overmacht. Daarom hebben het ministerie van VWS, de NVWA en de sectororganisaties FNLI, CBL en MVO afspraken gemaakt over tijdelijke coulance in de handhaving.

Afspraken op een rij
Voor de korte termijn betekent dit, dat de NVWA niet zal handhaven als bedrijven producten verkopen waarvan het etiket niet klopt door het tekort aan zonnebloemolie. Voor de iets langere termijn zijn er afspraken gemaakt over hoe de bedrijven hun etiketten kunnen aanpassen.

De gemaakte afspraken staan in dit document.

Bron: Skal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven