Carrefour sluit meerjarencontracten af met 11 nieuwe Franse bio-ketens

Carrefour heeft aangekondigd meerjarencontracten af te sluiten tussen 11 nieuwe Franse biologische ketens en telers voor voedingsproducten en groenten en fruit. Dankzij deze meerjarige, hernieuwbare contracten is het voor Groupe Carrefour mogelijk om Franse bioproducten van hoge kwaliteit aan te bieden en de zichtbaarheid van de telers te vergroten.

De voordelen van partnerschapscontracten
Carrefour steunt inmiddels 3.400 Franse biologische telers via partnerschappen waarbij alle partijen betrokken zijn: van de teelt en de verwerking tot de productdistributie. Dit initiatief maakt het voor de supermarktketen mogelijk ook Franse biologische producten aan te bieden, ontwikkeld door gespecialiseerde spelers, op een moment dat consumenten nog hoge verwachtingen heeft van Franse biologische producten. Voor de andere marktdeelnemers binnen de sector zijn deze partnerschappen op lange termijn een garantie voor succes, aangezien die deelnemers profiteren van de afspraak van Carrefour om minimumaankoophoeveelheden af te nemen.

"De zichtbaarheid die ons wordt geboden, is van essentieel belang om te kunnen investeren in zowel nieuwe hulpmiddelen als nieuwe rassen", benadrukt Vincent Fauriel, medeoprichter van Fauriel Fruits, dat met Carrefour een partnerschap heeft gesloten voor de bevoorradingsketen van de Carrefour Bio abrikozen, nectarines en perziken.

De 11 nieuwe bio-ketens

  • Biologische aardbeien van Bio Pays Landais (Les Landes);
  • Abrikozen, nectarines en perziken van Fauriel Fruits (Drôme);
  • Biologische aardappelen van Ferme de la Motte (Loir et Cher);
  • Biologische meloenen van Force Sud (Hérault);
  • Biologische trostomaten van Rougeline (Lot-et-Garonne);
  • Biologische courgettes van SARL Masse (Bouches du Rhône);
  • Bio-aubergines met peulvruchten (Gironde);
  • Biologische baby spelt en biologische witte bonen van Ekibio (Ardèche).

Om het citrusaanbod van het merk Carrefour Bio verder te kunnen ontwikkelen heeft Carrefour bovendien, via dochteronderneming Socomo, een Spaanse biologische bevoorradingsketen gesloten met leverancier Agricommerce. Dit partnerschap zal de transportafstand tussen de plaats waar de citroenen worden geteeld en de plaats waar deze op de markt worden gebracht, aanzienlijk verkleinen, aangezien de citroenen in Spanje zullen worden geteeld in plaats van hoofdzakelijk in Zuid-Amerika.

Voor meer informatie:
www.carrefour.fr/marques/carrefour-bio


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven