Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO praat niet met Remkes

LTO Nederland praat niet met bemiddelaar Remkes over de stikstofproblematiek. De belangenbehartiger van agrarisch Nederland hekelt dat er niet over doelen en uitgangspunten gesproken kan worden, als het aan het kabinet ligt. 

Reden voor de belangenbehartiger om donderdag per brief aan kabinet, Kamer en provincies te laten weten dat men niet gaat praten. 

LTO heeft afgelopen weekend aangegeven in beginsel open te staan voor het gesprek met Remkes maar onder volgens de belangenbehartiger 'heldere voorwaarden'. Het gesprek moet over de inhoud kunnen gaan: doelstelling, tijdspad en manier waarop. LTO is ervan uitgegaan dat een bemiddelaar van het statuur Remkes het échte probleem zou mogen bespreken.

Inmiddels is volgens LTO dinsdag duidelijk geworden dat dat niet het geval is. "Er kan wat het kabinet betreft níet over doelen en uitgangspunten worden gesproken, het vormt géén onderdeel van het mandaat van de heer Remkes. Daarmee blijven de kernbezwaren van LTO overeind; het geheel blijft een dictaat en we vrezen met dergelijke grootschalige ingrepen op korte termijn kaalslag op het platteland." 

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: