Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geactualiseerde gids over regenwormen beschikbaar

FiBL heeft haar gids over regenwormen en hun rol in landbouwgronden geactualiseerd en aangevuld. Hoewel er veel bekend is over de algemene taxonomie, biologie en ecologie van regenwormen, neemt de kennis over hun invloed op de bodem, hun interacties met andere bodemorganismen en de invloed van landbouwpraktijken op hun populaties slechts langzaam toe.

Deze uitgebreide gids geeft een overzicht van de huidige kennis over regenwormen. Er wordt een overzicht gegeven van de biologie, de ecologie en de vele diensten die regenwormen de landbouw bieden. Verder worden aanbevelingen gedaan voor het behoud en de bevordering van deze bijzondere organismen in landbouwgronden.

Regenwormen zijn meestal de meest voorkomende bodemdieren in landbouwgronden. Het is bekend dat zij de fysische, chemische en biologische eigenschappen van de bodem verbeteren. Samen met micro-organismen in de bodem hebben zij een groot potentieel om de vruchtbaarheid van de bodem te verhogen. In de landbouwpraktijk krijgen ze echter nog steeds weinig aandacht, stelt FiBL. 

De gids is hier te vinden.

Bron: FiBL

Publicatiedatum: