Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Catalogus van Oekraïense biologische exporteurs 2022

Bureau voor ondernemerschap en exportbevordering wil export van biologische producten uit Oekraïne bevorderen

Oekraïne is een belangrijke speler op de internationale biologische markt en behoort tot de top-5 van leveranciers van biologische producten aan de EU. Veel bedrijven gaan door met hun werk en zijn bereid om te exporteren, ondanks de oorlog.

Oekraïense biologische producenten exporteren meer dan 60 soorten goederen: granen (maïs, tarwe en gerst), oliezaden, sojabonen, zonnebloemolie, fruit en bessen, groenten, paddenstoelen, noten, bladgroenten en ketchup, sappen, meel, honing, en andere.

Voor de oorlog nam het aantal biologische marktdeelnemers elk jaar gestaag toe. Nederland, de VS, Duitsland, Litouwen, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Canada, Italië en Zwitserland zijn de belangrijkste bestemmingen van de Oekraïense biologische producten.

Om de Oekraïense producenten van biologische producten te promoten, heeft het Bureau voor de bevordering van ondernemerschap en export (Oekraïne) de Catalogus van Oekraïense biologische exporteurs 2022 opgesteld. Klik hier voor de catalogus.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: