Catalogus van Oekraïense biologische exporteurs 2022

Bureau voor ondernemerschap en exportbevordering wil export van biologische producten uit Oekraïne bevorderen

Oekraïne is een belangrijke speler op de internationale biologische markt en behoort tot de top-5 van leveranciers van biologische producten aan de EU. Veel bedrijven gaan door met hun werk en zijn bereid om te exporteren, ondanks de oorlog.

Oekraïense biologische producenten exporteren meer dan 60 soorten goederen: granen (maïs, tarwe en gerst), oliezaden, sojabonen, zonnebloemolie, fruit en bessen, groenten, paddenstoelen, noten, bladgroenten en ketchup, sappen, meel, honing, en andere.

Voor de oorlog nam het aantal biologische marktdeelnemers elk jaar gestaag toe. Nederland, de VS, Duitsland, Litouwen, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Canada, Italië en Zwitserland zijn de belangrijkste bestemmingen van de Oekraïense biologische producten.

Om de Oekraïense producenten van biologische producten te promoten, heeft het Bureau voor de bevordering van ondernemerschap en export (Oekraïne) de Catalogus van Oekraïense biologische exporteurs 2022 opgesteld. Klik hier voor de catalogus.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.