Johan Remkes wordt gespreksleider; LTO rekent op bemiddelaar

Minister Staghouwer (LNV) en minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) hebben de Tweede Kamer geïnformeerd dat zij Johan Remkes bereid hebben gevonden om als onafhankelijk gesprekleider op te treden voor de gesprekken tussen het kabinet, medeoverheden, de agrarische sector en andere belanghebbende organisaties. 

In een reactie noemt LTO Johan Remkes een bestuurlijk zwaargewicht met diepe kennis van het stikstofdossier. "We zijn niet betrokken geweest of gekend in de keuze voor Remkes, maar in beginsel staan we open voor een gesprek.

Het is daarbij echter cruciaal dat we het met de bemiddelaar en het kabinet dan wel over de échte pijnpunten kunnen hebben. Dus over de doelen, het tijdspad en de manier waarop reducties kunnen worden gehaald. Is die ruimte er niet, dan heeft een gesprek simpelweg geen zin.

LTO tekent volledigheidshalve aan dat in tegenstelling tot het voorstel van oud-minister Veerman en de Kamer het kabinet in haar brief over een ‘gespreksleider’ spreekt. Wij gaan conform Kamerdebat en eigen wens uit van een bemiddelaar en bijbehorende opdracht."

Bron: Rijksoverheid/LTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.