"Iedereen verdient een lekker koekje dat met aandacht is bereid"

Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken

Amit Prishkolnik had een heldere missie toen ze Mimo oprichtte: een authentiek product creëren waarmee je op een pure en onschuldige manier koekjes kunt bakken. Die missie is geslaagd. Mimo maakt en levert ingevroren biologisch chocolate-chipkoekjesdeeg in kant-en-klare porties. Je hoeft ze alleen maar af te bakken. Handig voor thuiskoks en voor foodprofessionals dus. "Wij maken onze koekjes van plantaardige en biologische ingrediënten, omdat iedereen een lekker koekje verdient dat met aandacht is bereid", aldus Amit Prishkolnik, Mimo. 

Eenvoudig verse koekjes bij de koffie en thee
De vegan Mimo-koekjes heb je altijd vers in huis. Haal de voorgevormde stukjes koekdeeg uit de vriezer, leg ze op een bakplaat en bak ze in de oven in tien minuten af. Zo kunnen horecaondernemers gasten eenvoudig en op ieder moment van de dag een smaakvolle verse verrassing bij de koffie of thee voorschotelen. De koekjes kunnen ook in een dessert verwerkt worden. Mimo is een smaakvol biologisch gemaksproduct voor de versspecialist.

Lekker en verantwoord
Bij Mimo draait het om meer dan alleen smaak. Deze lekkere afbakkoekjes met stukjes pure chocolade zijn honderd procent biologisch en plantaardig. Ze bestaan uit zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, zoals biologische tarwebloem en natuurlijke, pure chocolade. De retailverpakkingen zijn gemaakt van recyclebaar karton.

De moderne versie van het chocolate-chipkoekje
Het eerste recept voor het chocolate-chipkoekje werd eind jaren dertig uitgevonden door de Amerikaanse Ruth Wakefield. Ruth opende een herberg voor reizigers tussen Boston en New York. Hier serveerde ze haar zelfgebakken chocolate-chipkoekjes, die daarna wereldberoemd werden. De Mimo-koekjes van Amit Prishkolnik kun je beschouwen als de moderne versie van het chocolate-chipkoekje van Ruth: net zo lekker, maar wel vegan en biologisch. Omdat zelfgebakken koekjes maximaal twee dagen vers blijven, koos Amit ervoor om haar koekjes als ingevroren voorgevormde porties deeg te leveren. Je bakt ze in no time af tot lekkere verse koekjes. Zo heb je altijd vers deeg bij de hand, dat je zonder conserveermiddelen toch lang kunt bewaren. 

Verkrijgbaar bij QSTA 
De koekjes van Mimo zijn verkrijgbaar via QSTA. Maak eenvoudig een account aan in de webshop, geef de bestelling door en je hebt dit bio-koekjesdeeg al de volgende werkdag op de zaak. QSTA kent geen minimale bestelafname, je kunt dus gemakkelijk kleine hoeveelheden Mimo-koekjes uitproberen. 

Voor meer informatie:
Amit Prishkolnik
Mimo
Nieuw-Zeelandweg 15F
1045 AL Amsterdam
06 24829092
amit@mimocookies.com 
www.mimocookies.com 

QSTA
Het industriegebouw (HIG)
Goudsesingel 156
3011 KD Rotterdam
088 4015000
info@qsta.nl  
www.qsta.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven