Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positieve energie en emoties wisselen elkaar af tijdens Caring Farmers dag

Op dinsdag 21 juni gingen zo'n honderd boeren met elkaar in gesprek over stikstof, kalfjes bij de koe, agroforestry, mest, bodem, regeneratieve begrazing, kippen- en hanenkarren, voedselverspilling en communiceren met dieren. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Caring Farmers dag. De Caring Farmers dag was ook hét moment om input te geven aan de stichting door in gesprek te gaan met het bestuur. In de nieuwsbrief staat de volgende omschrijving van de dag: 'Een waardevolle dag met veel positieve energie, maar ook ruimte voor emoties en voor de pijnpunten in de transitie. Zo gingen we ook in gesprek met Johan Vollenbroek over stikstof én Jeroom Tappers van de TAPP coalitie over een eerlijke (vlees)prijs.' 

Foto: website Caring Farmers

Op de website van Carin Farmers is het volgende verslag gepubliceerd: 

Op dinsdag 21 juni kwamen we samen op boerderij Eyckenstein voor de jaarlijkse Caring Farmers dag.  We kijken terug op een bijzondere geslaagde dag met vele bekende en voor ons nog onbekende gezichten. Op een prachtige locatie en met lunch van onze eigen Caring Farmers.

Met 100 boeren, NGO’s, ketenpartners en adviseurs spraken we over waarom stikstofreductie nodig is en hoe kringlooplandbouw hier een oplossing in kan zijn, lanceerden we de kalfjes bij de koe campagne en bespraken we nog veel meer onderwerpen waar we als Caring Farmers graag voor gaan staan. 

Juist nu in deze bewogen tijd vinden we het belangrijk om ons te verenigen als boerenbeweging, elkaar te ontmoeten en vooral vanuit positiviteit te opereren. Samen de mogelijkheden bespreken, onze grote zorgen, en vooral ook te laten zien wat er wél kan en hoe moeilijk dat soms is. 

Klik hier voor het fotoverslag. 

Publicatiedatum: