Podcast 'Elise in MVO-land'

"Een aanrader voor en door ondernemers met duurzame ambities"

MVO, duurzaamheid, circulair of nieuwe economie; menig ondernemer raakt verstrikt in dit doolhof. In deze podcast onderzoekt Elise Vonk hoe je hier succesvol uit komt. "Deze podcast is een aanrader voor en door ondernemers met duurzame ambities", aldus Elise. 

Meelunie - "Wij gaan voor CO2 neutrale, plantaardige waardeketens in 2030’

Jerome D. is duurzaamheidsmanager bij Meelunie. Meelunie is een familiebedrijf dat al 155 jaar bestaat. Wereldwijd is ze een toonaangevende leverancier van plantaardige ingrediënten. In 2021 koos het bedrijf de nieuwe, meer maatschappelijke missie; 'Plant Based Positive Impact'. Jeroen vertelt hierover in de 7e podcastaflevering van 'Elise in MVO-land'. 

BBLeap - 'Wij veroorzaken een mega voorwaartse sprong in de landbouw"

Peter Millenaar is multi-ondernemer en directeur van BBLeap. Zijn stelling ‘average sucks!’ zorgde ervoor dat hij samen met twee partners dit bedrijf startte in 2019. Hierin bundelt hij zijn kennis, kunde en visie op landbouw; met technologieën en systemen op plantniveau te kunnen boeren. Deze 'precisielandbouw' lost grote problemen op in ons landbouw- en voedselsysteem. Peter deelt in de 9e podcastaflevering van 'Elise in MVO-land' hoe deze werkwijze garant staat voor beter boeren en tegelijkertijd de ambities van Eurocommissaris Frans Timmermans overstijgt. Klik hier om deze podcast te beluisteren.

Swinkels - "Wij zijn klaar voor de CSRD"

Marthijn Junggeburth is duurzaamheidsmanager bij Swinkels Family Brewers. Hij stond aan de wieg van de zelfontwikkelde Swinkels Circularity Index, een model om naar een 100% circulair bedrijf te ontwikkelen met het oog op de volgende generatie. Het meet de duurzame vooruitgang van het bedrijf op 12 criteria. Deze data worden verwerkt tot een integrale rapportage en wordt gecontroleerd door de accountant. Marthijn denkt hiermee in de basis klaar klaar te zijn voor de nieuwe EU-wetgeving – de CSRD – die op 1 januari 2025 in gaat voor grotere mkb bedrijven. Dat en meer in de 10e podcast van 'Elise in MVO-land'.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven