Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim één op de drie Nederlanders actief bezig duurzaamheid

36% van de Nederlanders vindt dat hij of zij meer bezig is met energiebesparing en verduurzaming dan anderen. Daarnaast vinden de meeste Nederlanders dat verduurzaming alleen interessant is wanneer dat kostenbesparing oplevert. Dit blijkt uit de tweede editie van Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.300 respondenten.

36% actief bezig met duurzaamheid
Van alle Nederlanders zegt 36% meer bezig te zijn met energiebesparing en duurzaamheid dan anderen. Er zijn hierin geen significante verschillen in leeftijd of geslacht te identificeren. De huishoudgrootte heeft wel invloed: Nederlanders die met drie of meer personen wonen zijn significant meer bezig met energiebesparing en duurzaamheid (42%) dan eenpersoonshuishoudens (36%).

Investering moet besparing opleveren
De helft van de Nederlanders (49%) vindt dat investeren in duurzaamheid alleen interessant is wanneer dat een forse geldbesparing oplevert. Dat is lager dan in 2020, toen was 56% het met deze stelling eens. Kostenbesparing staat ook hoger op de agenda bij woningeigenaren dan bij huurders. 55% van de woningeigenaren zou alleen verduurzamen vanwege het financiƫle voordeel.

Woongenot of milieuwinst?
De meningen zijn verdeeld of bij verduurzamen het verbeteren van woongenot boven milieuwinst gaat. Drie op de tien Nederlanders geven de voorkeur aan het verbeteren van woongenot, terwijl eenzelfde aantal het daar niet mee eens is. Deze tegenstelling is zichtbaar in alle leeftijdsgroepen. Ook is er geen verschil tussen woningbezitters en huurders.

Bron: Multiscope

Publicatiedatum: