Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische blauwe bessenteelt plust in Peru

De biologische teelt van blauwe bessen biedt Peru, nu al de grootste exporteur van blauwe bessen ter wereld, bijkomende kansen. "Vorig seizoen was ongeveer 5% van onze export biologisch product. Dit seizoen ramen we het aandeel op 7%, en daarbij moet vermeld worden dat de export met circa 30% is toegenomen", vertelde Luis Miguel Vegas, directeur van de Vereniging van Blauwe Bessentelers van Peru (Proarándanos) aan het nieuwsportaal Agraria.pe.

Gezien de mooie groeicijfers, heeft Blueberries Consulting drie experts in biologische teelt uitgenodigd om te komen spreken op het Internationale Seminarie voor Blauwe Bessen Trujillo Peru 2022, dat op 6 en 7 juli zal doorgaan. Martín Cotos, Operations Manager van Control Union, en Antonio Gaete en Emilio Merino, internationale adviseurs in biologische teelt, zullen het hebben over de kansen, risico's en uitdagingen voor de Peruaanse teler die wil overstappen naar deze steeds aantrekkelijkere niche.

Met de focus op La Libertad, het departement met het omvangrijkste biologische blauwe bessenareaal in Peru, zal Emilio Merino een lezing houden over "De biologische blauwe bessenteelt: beheer en biostimulatie van het gewas", een onderwerp dat brandend actueel is gezien de stijging van de productiekosten.

Martín Cotos zal een update geven van de regelgeving omtrent biologische teelt in de VS en Europa. Cotos zal de beste strategieën en praktijken uiteenzetten om te voldoen aan de geldende normen in beide bestemmingsmarkten. Daarnaast zal hij ook de ambitie uitspreken van de blauwe bessensector in Peru om exportleider van biologisch fruit te worden.

Ten slotte zal Antonio Gaete advies geven aan lokale telers die de omschakeling naar de biologische teelt willen maken. Zijn bijdrage heeft als titel 'Kritieke punten om te overwegen bij de biologische teelt van blauwe bessen in Peru'.

Bron: blueberriesconsulting.com

Publicatiedatum: