Fresh Del Monte breidt Fairtrade bananenaanbod uit

Fresh Del Monte breidt zijn aanbod van vers fruit uit. Het verkoopt nu biologische Fairtrade bananen in Canada en werkt eraan om de Fairtrade bananen ook in de VS aan te bieden.

Volgens Statista is de wereldwijde verkoop van Fairtrade bananen gestaag toegenomen ten opzichte van vorig jaar, wat aangeeft dat consumenten bananen willen kopen die duurzaam en ethisch zijn geteeld.

De bananen zijn afkomstig van kleinschalige telers in gebieden waar het bedrijf geen eigen activiteiten heeft en dus geen directe, positieve impact op de gemeenschap kan hebben zoals in de eigen teeltregio's.

Een product met het Fair Trade Certified-keurmerk voldoet aan strenge normen, waaronder:

  • Veilige werkomstandigheden
  • Milieubescherming
  • Duurzaam levensonderhoud
  • Ontwikkelingsfondsen voor de gemeenschap

Door Fairtrade bananen te kopen, ondersteunt de consument rechtstreeks kleinschalige telers die anders misschien geen kans hebben op de internationale markt en die voldoen aan hoge sociale, ecologische en economische normen voor hun activiteiten. Per karton bananen vloeit er $ 1 terug naar de lokale organisaties voor gemeenschapsprojecten op het vlak van gezondheidszorg, onderwijs en duurzame land- en tuinbouw.

Alle bananen van Fresh Del Monte worden op verantwoorde wijze geteeld. Het bedrijf vindt het belangrijk een positieve impact te hebben op de gemeenschappen en op de omgeving waarin het actief is. Fresh Del Monte respecteert rigoureus de arbeidswetgeving voor al haar teamleden wereldwijd en ondersteunt meer dan 300 programma's in lokale gemeenschappen gericht op gezondheidszorg, onderwijs, infrastructuur en duurzaamheid.

"We vinden het belangrijk om ethische en duurzame teeltmethoden toe te passen", zegt Hans Sauter, verantwoordelijke Duurzaamheid en vicevoorzitter R&D. "Door Fairtrade bananen te verkopen van kleinschalige telers in regio's waar we zelf niet actief zijn, kunnen we ook daar een positieve impact hebben. Dat maakt deel uit van onze bedrijfscultuur."

Het AGF-bedrijf is verheugd de Fairtrade bananen aan z’n klanten en de consument aan te kunnen bieden en hen nog meer kansen te geven om lokale teeltgemeenschappen te ondersteunen.

Voor meer informatie:  
Claudia Hernandez
Fresh Del Monte
claudia@rockorange.com 
reshdelmonte.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.