Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ZimTrade chief executive Allan Majuru:

"Zimbabwe kan export biologische gewassen benutten"

Volgens een functionaris van ZimTrade zou Zimbabwe gebruik moeten maken van de groeiende wereldwijde vraag naar biologische gewassen om de teelt van tuinbouwgewassen die vrij zijn van synthetische stoffen zoals herbiciden te stimuleren en het inkomen telers op het platteland te verbeteren. ZimTrade is het exportbevorderingsorgaan van het land.

"Momenteel is er een groeiende vraag naar biologisch voedsel onder consumenten, omdat meer mensen zich bewust worden van hun gezondheid en op zoek zijn naar producten met veel voedingsstoffen", zei Allan Majuru, hoofd van ZimTrade.

"Consumenten worden zich ook steeds meer bewust van voedingsmiddelen die synthetische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest bevatten en stappen over op biologische voedingsmiddelen, wat de marktgroei stimuleert van de biologische landbouw die vrij is van de chemicaliƫn die in gewassen worden gebruikt. Door zich te richten op biologische producten, kan de tuinbouwsector zijn bijdrage aan de nationale export vergroten, voortbouwend op een verbeterde teelt door kleinschalige telers en plattelandsgemeenschappen."

Bron: chronicle.co.zw

Publicatiedatum: