"Een visie ontbreekt enorm, dit systeem helpt boeren om zeep"

John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4

BD-boer John Arink zat gisterenavond aan tafel bij Humberto op RTL4. Daar ging hij met onder meer Henk Bleker in discussie (oud-Staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker, nu interim-voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond). Op twitter plaatste de presentator een video van een deel van het gesprek.

John (van Ekoboerderij Arink) zegt hierin onder meer: "Wat me heel erg tegenvalt is dat u niet ziet wat er aan de hand is in de landbouw. Dat u slechts symptoombestrijding wilt doen. Een visie ontbreekt enorm." De bio-boer pleit voor een transitie naar duurzame landbouw waarin we van Nederlandse bodem gaan produceren en waarin we chemie- en kunstmestvrij kunnen functioneren. En waarbij meer boeren nodig zijn dan nu. Dit systeem helpt boeren om zeep."

Henk Bleker reageert daarop als volgt: "Ik heb niet zo veel vertrouwen in de politiek dat ik hunker naar een visie hoe de Nederlandse boeren boer moeten zijn. Een politicus die u adviseert, ik zou het wantrouwen. Een politicus heeft geen verstand van ondernemen. Laat dat aan de boer over om dat op een goede manier te doen."

Sigrid Koeleman-Lamers plaatste naar aanleiding van de uitzending de volgende reactie op LinkedIn:

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven