Belgisch vorstenpaar bezoekt BelOrta bij de start hoogseizoen Belgisch zachtfruit

Vanmorgen begon het Belgisch vorstenpaar hun bezoek aan de provincie Limburg met een bezoek aan BelOrta site Borgloon. Daar kregen ze een rondleiding op de fruitsite van de groenten- en fruitcoöperatie, gelegen in het hart van de fruitstreek.

Nu de zomer officieel van start is gegaan, gaat ook de aanvoer van de Belgische bessen en aardbeien de hoogte in. Het bezoek van het Belgisch vorstenpaar is dus het ideale moment om het officiële startschot te geven van het hoogseizoen van de Belgische bessen.

Tijdens het bezoek kregen de koning en koningin onder meer uitleg over de aanvoer en kwaliteitscontrole van het fruit. Er werd ook stilgestaan bij de hypermoderne sorteerinstallatie voor kersen. De camera’s van de installatie, gestuurd door geavanceerde herkenningssoftware, sorteren de kersen op kleur, maat en kwaliteit. Zowel interne als externe defecten worden uitgesorteerd, wat resulteert in een homogeen en kwalitatief product.

Tot slot werd er halt gehouden in de verkoopzaal, het kloppend hart van de coöperatie. Daar mocht het Belgisch vorstenpaar zelf aan de knoppen zitten om te ervaren hoe het voelt om fruit te kopen aan de veilklok.

Dirk Bertels, voorzitter van BelOrta: “De interesse van onze koning en koningin voor onze sector, is een hart onder riem voor onze telers, die het heel jaar rond in de weer zijn om lokaal geteelde producten op het bord van de consument te krijgen en op die manier bijdragen aan een gezond voedingspatroon.”

“Vandaag konden ze een blik achter de schermen werpen en met eigen ogen zien welk belangrijke rol BelOrta, als toonaangevende coöperatie, in de keten vervult tussen het oogsten van een product en het moment dat het in het schap van de winkel of bij de horeca en de foodservice belandt”, vult Philippe Appeltans, directeur van BelOrta aan.

One-stop-shop voor bessen en aardbeien
BelOrta bessen zijn lokaal geteeld en kunnen bijgevolg pronken met een optimale versheid en smaak. Bovendien is het mogelijk om een mooie spreiding te voorzien en tegelijkertijd het seizoen te verlengen door te kiezen voor verschillende variëteiten en rassen, gecombineerd met duurzame teelttechnieken. Zo zijn er bij BelOrta tot oktober lokaal geteelde blauwe bessen beschikbaar, tot aan de herfstvakantie frambozen en tot en met de feestdagen braambessen.

Naast blauwe bessen, frambozen en braambessen biedt BelOrta ook rode bessen, cassis, witte bessen, stekelbessen, kersen en verschillende soorten aardbeien aan. Bijna alle bessen zijn ook verkrijgbaar in bio-variant en worden aangeboden in verschillende verpakkingen.

Voor meer informatie:
Glenn Sebregts
BelOrta
Tel: +32 (0)15 565 272
glenn.sebregts@belorta.be
www.belorta.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven