Zeilschip met biologisch fair trade koffie uit Colombia vaart haven Amsterdam binnen

Op woensdag 15 juni jongstleden kwam het houten zeilschip LUN aan in haar thuishaven na een zeereis naar Santa Marta in Colombia en weer naar Amsterdam. Aan boord 18 ton Colombiaanse biologische koffie, verpakt in juten zakken van 70 kilogram die voor het lossen met een katrol uit het ruim worden gehesen.

De reis duurde 3 maanden en de 5 bemanningsleden werden soms afgelost in de tussenliggende havens. Het is bijzonder en uitdagend om alleen gebruik te kunnen maken van de wind en de kunde en kracht van de vrouwen en mannen aan boord.

Het zeilschip ligt nu aan het IJ op de NDSM werf in Amsterdam-Noord aan de kade van Kaap de Groene Hoop, een initiatief om zero-emissie schepen een plaats te bieden om te laden en lossen, onder andere de schepen voor Greenpeace, met een werf, horeca en andere initiatieven gebaseerd op duurzaam, mens- en milieuvriendelijk leven.

DID-IT met Poppe Braam is betrokken bij het initiatief van Kaap de Groene Hoop om te laten zien dat het ook mogelijk is om op kleine schaal emissie-vrij te kunnen vervoeren.

DID-IT was aanwezig bij de ontvangst van het zeilschip met een lunch aan het dek in de zon. Daarna was er een bezoek aan Amsterdam Roasters aan de kade om de hoek van Kaap de Groene Hoop, waar de lading koffie wordt gelost. In de koffiebranderij van Amsterdam Roasters worden naast de Colombiaanse koffiebonen, ook andere koffiebonen uit de hele wereld gebrand/geroosterd, en er was een heuse koffieproefsessie.

De Colombiaanse biologische koffie komt van boerinnen die een eerlijke prijs krijgen voor de koffie en wordt verkocht aan bedrijven en particulieren via Kaap Koffie. Kaap de Groene Hoop is een veelzijdig project voor een innovatieve en duurzame toekomst.

Voor meer informatie:
info@diditorganic.nl 
www.kaapdegroenehoop.nl 
www.kaapkoffie.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven