Edeka versterkt de samenwerking met Naturland

Het biologische assortiment van Edeka omvat nu al een ruime keuze aan dagverse voedingsmiddelen, meestal van regionale oorsprong. Tegen het einde van het jaar zal het assortiment verder worden uitgebreid - met regionale, maar ook internationale producten met het Naturland-label. Naast de partnerschappen met Bioland en Demeter gaat Edeka nu een samenwerking aan met Naturland. Tegen het einde van het jaar zullen 40 nieuwe, door Naturland gecertificeerde producten het assortiment van de twee exclusieve merken Naturkind en Edeka Bio bij komen. Alle biologische keurmerken hebben één doel gemeen: ze zijn bedoeld om de consument te wijzen op producten die afkomstig zijn van biologische productie.

Producten met het Naturland-label voldoen aan de hoogste ecologische en sociale normen, die duidelijk verder gaan dan de eisen van de EU-verordening. Het engagement van de organisatie is veelzijdig: voor Naturland horen biologische competentie en sociale verantwoordelijkheid onontbeerlijk bij elkaar - in de binnenlandse landbouw en wereldwijd. Naturland is betrokken bij eerlijke handel, is toonaangevend in biologische aquacultuur en stelt ook normen voor biologisch bosbeheer. Met meer dan 140.000 landbouwers in 60 landen over de hele wereld is Naturland de grootste internationale vereniging voor biologische landbouw uit Duitsland en staat het op een bijzondere manier voor de ondersteuning van coöperaties van kleine boeren en de totstandbrenging van eerlijke en transparante toeleveringsketens.

"Naturland staat voor biologisch op zijn best. Daarom zijn we erg blij met deze volgende, belangrijke stap voor onze betrokkenheid in het biologische segment en met een partner op ooghoogte", zegt Markus Mosa, CEO van Edeka. "Wij rekenen op een samenwerking op lange termijn, die in de toekomst nog zal worden geïntensiveerd." Michael Stienen, directeur van Naturland Zeichen GmbH, voegt hieraan toe: "Voor Naturland is biologisch de weg naar een allesomvattende duurzame toekomst. Met Edeka als partner kunnen we nog meer mensen bereiken en uitnodigen om dit pad samen met ons te bewandelen."

Het door Naturland gecertificeerde assortiment zal een breed scala van producten uit alle productgebieden omvatten en het assortiment van de merken Edeka Bio en Naturkind uitbreiden met producten uit de binnenlandse landbouw en uit internationale regio's met hoge ecologische en sociale normen.

Met de Naturland gecertificeerde artikelen krijgen de ongeveer 3.500 Edeka-winkels een aantrekkelijk productassortiment om hun biologische profiel aan te scherpen en zich nog duidelijker te onderscheiden van de lokale concurrentie.

Voor meer informatie: www.edeka.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven