Goed begin van de spinazieoogst ondanks wisselende weersomstandigheden

Tholen - In de Noordoostpolder is Bio Freshi dinsdagavond begonnen met de spinazieoogst. De omstandigheden waren ideaal. Doordat de nachten relatief koel zijn, frist het blad mooi op. En daar draait het om bij spinazie: een mooie bladkwaliteit, weet agronomist Martin de Vries.

"Ondanks dat we veel wisselende weersomstandigheden hebben gehad, droog en heet in april, gevolgd door veel regen, hebben we toch een mooie spinazieoogst." Dat er op het land niet al te veel onkruid te vinden is, wat in de biologische teelt handmatig en tegenwoordig vaak machinaal wordt verwijderd, helpt ook mee met een voorspoedige oogst.

 
De spinazie gaat na de oogst direct naar de fabriek waar het in blokjes wordt ingevroren. Gedurende de komende maanden wordt de spinazie geleverd aan retailers in binnen- en buitenland. 

Bio Freshi startte in 2018 met het leveren van groenten aan de verwerkende industrie, naast de versmarkt die al jaren werd bediend. Door de flinke groei heeft het bedrijf dit jaar haar team in de buitendienst uitgebreid. Jacco van Houwelingen is naast Martin de Vries aan de slag gegaan als agronomist. Zij adviseren de teler en de fabriek en verzorgen de gehele logistiek rondom het zaaien tot aan de oogst. Op deze wijze waarborgen zij de kwaliteit en het resultaat van de biologische groenten voor zowel de teler als de afnemer. Transparantie en goede communicatie zijn daarbij de kernwoorden waar Bio Freshi voor staat.

De spinazieoogst gaat nog zo'n zes tot acht weken door. Wat betreft de andere groene groentes start over ongeveer twee weken de erwtenoogst en daarna volgen de bonen. 

Voor meer informatie:
Bio Freshi
Gerrit-Jan Roza
4814 RN Breda
Tel.: +31 (0)6 51617021
gerritjan@biofreshi.com 
www.biofreshi.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven