Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bio is een kwestie van overleven"

Veertigjarig jubileum voor de grootste internationale bio-vereniging Naturland

Bio-vereniging Naturland ging in 1982 van start met vijf boeren: veertig jaar later produceren zo'n 140.000 boeren uit zestig landen levensmiddelen volgens de strenge Naturland-richtlijnen.

"Tegenwoordig beseffen steeds meer mensen dat de agrochemische landbouw gefaald heeft. De Naturland-oprichters hebben dit veertig jaar geleden al ingezien en hun visie van wereldwijd ecologisch handelen ontwikkeld", zegt Naturland-voorzitter Hubert Heigl. Het volgen van deze visie liet Naturland uitgroeien tot de grootste internationale bio-vereniging, en dat met een bijzonder holistische aanpak.

Zo heeft Naturland ook op andere gebieden dan de biologische landbouw en tuinbouw normen vastgesteld. Hubert: "Al in 1996, lang voor de EU, heeft Naturland richtlijnen voor biologische aquacultuur opgesteld. Dat was vooruitzien."

Om toekomstbestendig te blijven, is de bio-vereniging momenteel bezig met de oprichting van een 'Naturland Academy'. Het doel volgens Hubert: "We willen onze leden wereldwijd van praktische kennis over lokaal aangepaste biologische landbouwmethodes voorzien en hen nog beter met elkaar in contact brengen met het oog op kennisuitwisseling."

Jubileumcongres in Berlijn met landbouwminister Özdemir
Naturland wil haar jubileumjaar vieren op bedrijfserven en beurzen. Het hoogtepunt is een jubileumcongres op 13 september in Berlijn, waaraan de Duitse minister van Landbouw Cem Özdemir, bio-chefkok en Naturland-teler Sarah Wiener evenals de gerenommeerde biodiversiteitsdeskundige Katrin Böhning-Gaese hun medewerking hebben toegezegd.

Met het oog op de oorlog in Oekraïne en oogsten die mislukken zijn veerkrachtige toegevoegde waardeketens in ieder land nog noodzakelijker dan voorheen, waarschuwt de Naturland-voorzitter. "Naar dit doel streeft Naturland: dat mensen overal ter wereld zichzelf van lokaal geteelde biologische levensmiddelen kunnen voorzien", aldus Hubert. Voor hem staat vast: "Bio is een kwestie van overleven."

Voor meer informatie:
www.naturland.de 

Publicatiedatum: