Nieuwe oplossing bespaart jaarlijks circa 14 ton plastic

Nieuwe milieuvriendelijke verpakking voor bio-potkruiden

De biologische potkruiden van Spar Natur*pur zijn erg populair aan de POS. Vanaf nu zitten ze in een nieuwe duurzame verpakking: de potten van de Spar Natur*pur Tiroler bio-kruiden bestaan uit 100% gerecycled materiaal en zijn daarmee plasticvrij. De biologische potkruiden zijn nog tot eind juni in acht verschillende soorten bij Spar, Eurospar en Interspar voor 2,49 euro verkrijgbaar. De Spar Natur*pur Tiroler bio-basilicum kost zelfs maar 1,99 euro.


Kruidenteler Michael Strillinger / Foto: Spar

Spar werkt al jaren actief aan de vermindering van plastic en het inzetten van duurzamere oplossingen in de hele winkel. Bij de Spar Natur*pur Tiroler bio-potkruiden is dat nu met een nieuwe en milieuvriendelijkere verpakking succesvol gerealiseerd. Zo bestaan de potten van de Spar Natur*pur Tiroler bio-kruiden uit 100% gerecycled materiaal. Ook de plastic beschermfolie die om de kruiden heen zat is vervangen door papier. Hierop staan nu eenvoudige en praktische tips en trucs over het gebruik en de verzorging van de kruiden. De nieuwe verpakking is daarmee een flink stuk duurzamer, waardoor er jaarlijks circa 14 ton plastic bespaard kan worden. Bovendien zorgen de verse kruiden voor rijke kleuren en aromatische geuren.

Verse keukenkruiden uit de Tiroler bergen
De Spar Natur*pur Tiroler bio-potkruiden zijn er in totaal in acht verschillende soorten: biologische peterselie glad en krullend, biologische bieslook, biologische munt, biologische rozemarijn, biologische citroenmelisse en biologische tijm.

De biologische kruiden zijn afkomstig van Gartenbau Strillinger uit Tirol. Het familiebedrijf teelt al meer dan dertig jaar keukenkruiden die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen, direct aan de voet van de Wilde Kaiser in het Tiroler Unterland. "Als familiebedrijf zijn we erg blij met de samenwerking met Spar en dat we onze Tiroler bio-kruiden in de gerecyclede verpakking aan alle Spar-filialen in heel Oostenrijk mogen leveren", aldus Michael Strillinger van Gartenbau Strillinger.

Voor meer informatie:
Michael Strillinger
Gartenbau Strillinger GmbH
Eiberg 8
AT-6306 Söll, Oostenrijk
Tel.: +43 5372 58357
info@gartenbau-Strillinger.at 
www.gartenbau-Strillinger.at 
www.spar.at 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven