Boek onthult het verborgen leven van insecten

Ze zijn overal, ze zijn vaak bijzonder mooi en ze houden er fascinerende, verborgen leefwijzen op na: insecten. Het boek Vuurvlieg, mier en vlinder neemt de lezer mee in de wereld van zespotigen in de Lage Landen en legt al hun geheimen bloot. Van eitje tot volwassen dier, van flirten tot ontpoppen. Het boek onthult hoe insecten leven en overleven. Over sluipmoordenaars, camouflagemeesters en casanova’s onder de insecten: je ontdekt het in dit boek.

Vuurvlieg, mier en vlinder is een goed startpunt voor iedereen die meer wil weten over zespotigen of die recent gepassioneerd raakte. Op begrijpelijke wijze en met veel voorbeelden ontrafelt Petra Vijncke de mysteries van deze kleine wezentjes. Waarom gaan insecten zo hard achteruit en wat kan jij daaraan doen? Hoe begin je aan het op naam brengen van zespotigen? Ook dat komt in dit boek aan bod.

Petra Vijncke is natuureducator en natuurgids. Het grensoverschrijdende natuurgebied Kalmthoutse Heide (NL-BE) is haar uitvalsbasis. Gewapend met een macrocamera verbaast ze zich nog elke dag over de schoonheid van onze inheemse insecten.

Titel: Vuurvlieg, mier en vlinder - Het verborgen leven van insecten
Auteur: Petra Vijncke
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: 13,5 x 21,5 cm, 336 p, paperback
ISBN: 9789050118828
Prijs: € 24,50

Verkrijgbaar in de boekhandel en via de uitgeverij.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven