Agrico BioSelect toont robuuste aardappelrassen op de BioVelddag 2022

"We zien dat de meervoudige resistente rassen het echt beter doen"

Ook Agrico is dit jaar weer van de partij op de BioVelddag (23 juni), vanaf nu onder de naam: Agrico BioSelect. De jarenlange sponsor van de BioVelddag toont ook dit jaar de nieuwste robuuste aardappelrassen in het veld en kijkt terug op het ernstige schimmeljaar 2021. Bleven de resistente rassen overeind?

Inzetten op resistente rassen
2021 was een zwaar phytophthora-jaar door de natte omstandigheden, maar toonde daardoor juist ook de meerwaarde van resistente rassen. Adrie Omtzigt, product manager bij Agrico, vertelt: "We zien wel dat de meervoudige resistente rassen het echt beter doen. Beyonce en Jacky zijn twee relatief nieuwe rassen en die zijn ook echt sterker. We zetten ook in op die meervoudige resistenties. Dat is de toekomst."

Agrico BioSelect
Agrico zet dus in op resistente rassen en Agrico BioSelect doet dit specifiek voor de biologische teelt. "In de biologische teelt zijn resistente rassen extra belangrijk." De basis voor robuuste aardappelrassen wordt gelegd bij Agrico Research waar het kweken van resistente aardappelrassen een belangrijk doel is van de aardappelveredeling. De nieuwe biologische Next Generation rassen, met een natuurlijke resistentie tegen Phytophthora, zijn het resultaat. Deze rassen bieden een ruime keuze op het gebied van uiterlijk, smaak en gebruiksmogelijkheden.

Het motto van Agrico BioSelect 'Van kiem tot knol biologisch!' nemen ze letterlijk. Ze telen de biologische rassen altijd van biologisch uitgangsmateriaal. Daarmee gaan de Agrico BioSelect-rassen verder dan de EU-normen vereisen. Hiermee garandeert Agrico BioSelect een complete biologische cirkel in de consumptieteelt van kiem tot knol.

Robuuste aardappelrassen op de BioVelddag
Benieuwd naar de nieuwe Next Generation rassen van Agrico BioSelect? Kom langs op de BioVelddag. Verschillende handelshuizen zullen aanwezig zijn op de Biovelddag. Zo is Agrico BioSelect aanwezig met een demoveld met zes verschillende resistente rassen. Daarnaast organiseert Bionext samen met Agrico en Geersing om 17 uur een veldworkshop over de voortgang van de transitie naar resistente rassen. Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen in het biologische rassenpakket?

De 'BioVelddag: Ontmoeten, Inspireren & Innoveren' vindt plaats op donderdag 23 juni 2022 op de Proeftuin Agroecologie en Technologie (Elandweg 84, Lelystad). Bezoekers kunnen gratis het evenement bezoeken! Het programma start om 14:00 uur en loopt tot ongeveer 20:00 uur. Om 18:00 uur serveert De Strandhoeve een biologische 3-gangen maaltijd voor €28,50. Vooraf reserveren noodzakelijk via www.biovelddagen.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven