Albert Heijn ontvangt award voor verduurzaming van logistiek

Albert Heijn heeft het Gouden RAI Wiel 2022 gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Jan Hendrik Dronkers, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De supermarktketen ontvangt de prijs voor de bijdrage aan de verduurzaming van transport en logistiek in Nederland en België. De RAI Vereniging vindt Albert Heijn een van de koplopers op het gebied van de verduurzaming van haar complete logistieke processen.


Uitreiking Gouden RAI Wiel door Jan Hendrik Dronkers, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Constantijn Ninck Blok, directeur logistiek & keten bij Albert Heijn en Peter Leegstraten, manager transport expertise bij Albert Heijn die de prijs in ontvangst nemen. Foto: Albert Heijn

De transportsector gaat op dit moment door een belangrijke transitie. De vraag naar transport groeit door onder andere steeds meer thuisbezorgingen. Tegelijkertijd wil iedereen de uitstoot van transport zoveel mogelijk terugdringen. Albert Heijn versnelt samen met partners de verduurzaming van het transport naar winkels en klanten. Zo heeft de keten eind mei bekend gemaakt dat vanaf eind 2022 zowel thuisbezorging van boodschappen, als de bevoorrading van de winkels in het centrum van Den Haag 100% elektrisch is. Rotterdam, Utrecht en Amsterdam volgen. Voor klanten en omwonenden betekent dit: stiller en schoner vervoer in hun omgeving met hetzelfde gemak. Daarnaast wil Albert Heijn per 2024 volledig overstappen op biobrandstoffen voor al het transport. Albert Heijn ziet het winnen van het Gouden RAI Wiel 2022 als een waardering voor alle inspanningen en initiatieven op het gebied van verduurzaming van transport, die ook in 2022 verder gaan.

Constantijn Ninck Blok, directeur logistiek & keten bij Albert Heijn, is dankbaar en trots dat het Comité van Aanbeveling van de RAI Vereniging de enorme inzet van Albert Heijn waardeert om op het gebied van het milieu zoveel mogelijk te verduurzamen en tot een circulaire economie te komen. In het Juryrapport staat: “Albert Heijn is een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven die hard werken om de logistieke verduurzaming in Nederland mogelijk te maken. Al deze aspecten hebben het Comité van Aanbeveling doen besluiten om het hoofdbestuur van Koninklijke RAI Vereniging te adviseren om ‘Het Gouden RAI Wiel 2022’ toe te kennen aan Albert Heijn.” 

Bron: Albert Heijn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven