Doet mee aan VOORbeeld-verkiezing

Utrechtse start-up LOOS wil opschalen

De Utrechtse start-up LOOS doet mee in de VOORbeeld-verkiezing 2022, georganiseerd door stichting VOOR. Stichting VOOR geeft jaarlijks 10% van haar volledige omzet aan een project waar de wereld mooier van wordt. In deze editie is in totaal €245.000 beschikbaar, en zijn er geldbedragen te winnen tussen de €20.000 en €100.000. De projecten die op basis van publieksstemmen bij de top-15 komen gaan door naar de volgende ronde.

De VOORbeeld-verkiezing 2022 heeft het thema 'VOOR een gezonde samenleving', en alle genomineerde projecten zijn daaraan te koppelen, zo ook Utrechtse startup LOOS. LOOS is een mobiele verpakkingsloze supermarkt, opgericht door drie jonge ondernemers, Saskia IJpema, Jiske de Jong en Laurens Kok. Met hun omgebouwde cargobike 'de Silo' rijden ze door Utrecht om bij mensen in de wijk om verpakkingsloos boodschappen doen mogelijk te maken.

Volgens LOOS sluit hun concept aan bij het thema op verschillende aspecten. Zo zetten ze zich in voor een duurzamere, en dus gezondere samenleving door een volledig biologisch en plantaardig assortiment aan te bieden. Maar ook voor de wijken in Utrecht heeft LOOS een positieve invloed. Als ze met de Silo in een wijk staan ontmoeten buren elkaar en maken ze een praatje. Zo draagt het concept in een tijd van zelfscankassa's en bezorgdiensten bij aan een meer verbonden wijk.

Om door te gaan naar de volgende ronde moeten de projecten op basis van publieksstemmen bij de beste 15 van de in totaal 76 projecten eindigen. Uit die top 15 kiest een jury dan 3 tot 6 projecten die zich plaatsen voor de feestelijke finale in oktober. Alle door de jury genomineerde projecten ontvangen minstens €10.000, en dat bedrag kan oplopen tot maximaal €100.000.

Over wat ze met dat bedrag zouden kunnen doen is LOOS duidelijk: opschalen, door vaker rond te rijden in meer wijken, en meer fietsen te ontwikkelen. Daardoor zouden ze hun concept in een groter deel van Utrecht kunnen uitrollen, en ook kunnen nadenken over uitbreiding naar gebieden rondom Utrecht, zoals Houten, Nieuwegein en de Bilt.

In totaal kan je 20 punten verdelen over de genomineerde projecten, 10 via LinkedIn en 10 via Facebook. Stemmen kan tot en met dinsdag 14 juni, via deze pagina.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven