Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gert van Brakel teelt wok & grill komkommers

Als een van de eerste telers in Nederland teelt Gert van Brakel wok & grill komkommers. "Dat zijn stevige komkommers die je ook kunt roerbakken," legt Gert uit. "Ze bevatten minder water dan gewone komkommers, dus meer smaak. In de zomer heb ik er groentespiesjes mee gemaakt voor op de barbecue. Heerlijk. Ook rauw spaakt ie prima, beetje steviger dan een gewone komkommer." 

Op het Zeeuwse eiland Tholen runt Gert van Brakel een biologisch tuinbouwbedrijf. Hier teelt hij onder andere paksoi en kropsla (in de winter) en komkommers (in de zomer). Van oudsher is er een ideale kleigrond en door de ligging is er veel licht. Gert is een vooruitstrevende teler die al 15 jaar verschillende groenten voor Ekoplaza teelt.

"Ik probeer graag nieuwe rassen en teelttechnieken uit. Zo pas ik draadteelt toe en knoop ik mijn planten vast met jute touwen in plaats van nylon. Dat is makkelijk verteerbaar. Wanneer de planten geen vruchten meer leveren, worden de touwen doorgeknipt en worden de jute touwen en planten versnippert. Die dient weer als voedingsstof voor de bodem, waardoor ik minder meststoffen hoef te gebruiken."

Bron: Ekoplaza

Publicatiedatum: