Meino Smit in nieuw boek:

"Een systeem waar meer energie in gaat dan eruit komt, komt uiteindelijk tot stilstand"

Is de landbouw in Nederland zo efficiënt, productief en renderend als aangenomen wordt? Zal de Nederlandse landbouw ook in de toekomst als landbouwexporteur wereldspeler kunnen blijven?
Op basis van uitvoerig en gedegen onderzoek brengt Meino Smit in kaart met welke inzet van land, energie en grondstoffen de landbouw in Nederland functioneert.

Daaruit wordt onontkoombaar duidelijk dat het huidige landbouwsysteem onhoudbaar is: het is tijd voor een grondige herbezinning op de toekomst van de landbouw. Een duurzame landbouw berust op een kringloop waarin mens, dier, plant en aarde met elkaar in balans zijn.

Dat vergt een andere inzet van energie, grondstoffen, land, kapitaal en arbeid, zoals de auteur laat zien in de laatste hoofdstukken, waarin hij aangeeft wat er nodig is om de landbouw toekomstbestendig te maken.

Eerder publiceerde Meino Smit zijn proefschrift De duurzaamheid van de Nederlandse landbouw 1950-2015-2040 (Wageningen University, 2018)

Hardcover, genaaid, 274p, niet afb. ISBN 9789492326782 € 34,50
Leverbaar vanaf 8 juni. Rechtstreeks bestellen bij de uitgever via info@nearchus.nl (Binnen Nederland zonder verzendkosten thuisgestuurd). Vanaf 13 juni verkrijgbaar in en via elke boekwinkel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven