Oekraïne steunt bio-sector met versoepelde regels

Oekraïne heeft een wet aangenomen dat de uitvoer, invoer en doorvoer van landbouwproducten naar en uit Oekraïne tijdens de staat van beleg moet vereenvoudigen. Zo wordt de toegang tot meststoffen voor boeren en telers verruimd, zullen de procedures voor de uitvoer van plantgoed worden versneld en zal ook de Oekraïense biologische sector worden gesteund. De maatregelen gelden tot het einde van de staat van beleg en gedurende 90 dagen na de opheffing daarvan.

Oekraïense producenten van biologische producten zullen tot 1 juli 2024 het etiket 'biologisch', 'biodynamisch', en 'ecologisch' mogen gebruiken, zelfs als zij volgens de wet nog niet zijn geregistreerd als biologische marktdeelnemers, maar wel zijn gecertificeerd door de certificeringsinstantie. 

Verder kunnen Oekraïense biologische producenten die door een buitenlandse certificeringsinstantie zijn gecertificeerd, maar in Oekraïne nog niet de status van biologische marktdeelnemer hebben gekregen, zonder extra overgangsperiode overschakelen op Oekraïense productienormen. Hierdoor kunnen zij ook in aanmerking komen voor overheidssteun.

Bron: Agroberichten Buitenland

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven