Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne steunt bio-sector met versoepelde regels

Oekraïne heeft een wet aangenomen dat de uitvoer, invoer en doorvoer van landbouwproducten naar en uit Oekraïne tijdens de staat van beleg moet vereenvoudigen. Zo wordt de toegang tot meststoffen voor boeren en telers verruimd, zullen de procedures voor de uitvoer van plantgoed worden versneld en zal ook de Oekraïense biologische sector worden gesteund. De maatregelen gelden tot het einde van de staat van beleg en gedurende 90 dagen na de opheffing daarvan.

Oekraïense producenten van biologische producten zullen tot 1 juli 2024 het etiket 'biologisch', 'biodynamisch', en 'ecologisch' mogen gebruiken, zelfs als zij volgens de wet nog niet zijn geregistreerd als biologische marktdeelnemers, maar wel zijn gecertificeerd door de certificeringsinstantie. 

Verder kunnen Oekraïense biologische producenten die door een buitenlandse certificeringsinstantie zijn gecertificeerd, maar in Oekraïne nog niet de status van biologische marktdeelnemer hebben gekregen, zonder extra overgangsperiode overschakelen op Oekraïense productienormen. Hierdoor kunnen zij ook in aanmerking komen voor overheidssteun.

Bron: Agroberichten Buitenland

 

 

Publicatiedatum: