De impact van de oorlog in Oekraïne op duurzame voeding

Tijdens de Sustainable Foods Summit worden de implicaties van het Oekraïense conflict besproken op het gebied van voedselzekerheid en duurzaamheid. De Europese editie van dit evenement keert terug naar Amsterdam op 7-8 juli 2022.

Door stijgende voedsel- en energieprijzen, toenemende voedselonzekerheid en beschermende maatregelen neemt de belangstelling voor duurzame productiemethoden toe. Welke oplossingen biedt de biologische landbouw, nu de prijzen van landbouwmiddelen stijgen? Welke oplossingen biedt de biologische landbouw? Naarmate de wereldhandel in landbouwgrondstoffen vertraagt, hoe kan regionale / lokale voedselproductie worden aangemoedigd? En als de productiekosten stijgen, hoe kunnen voedselproducenten efficiënter werken en verspilling tegengaan? Welke nieuwe technologieën kunnen de duurzame voedselproductie verhogen? Hoe wordt de vraag van de consument naar duurzaam & biologisch voedsel beïnvloed door recente gebeurtenissen? Wat zijn de prijsvooruitzichten voor biologische ingrediënten en eiwitten op plantaardige basis? Dergelijke vragen zullen tijdens het event aan bod komen.

Amarjit Sahota, oprichter van Ecovia Intelligence, zal toelichting geven op de markt voor duurzame en biologische voeding. De wereldwijde verkoop van biologische voedingsmiddelen heeft de 130 miljard dollar benaderd. 130 miljard dollar, maar er zijn vragen over de groei in de toekomst. Hoe zal zal de vraag naar en het aanbod van biologische voeding naar verwachting veranderen in 2022 en daarna? Wat is de groeivooruitzichten? Een toonaangevende detailhandelaar in biologische voeding (Ecoveritas) en handelaar (EOSTA) zullen hun inzichten geven.

Ling Sin Fai Lam, directeur Duurzaamheid en ESG bij Shore Capital, zal spreken over de impact van geopolitiek op landbouwketens en voedselzekerheid. Stijgende voedselprijzen hebben ertoe geleid dat Indonesië (palmolie) en India (tarwe) hun export hebben stopgezet, terwijl Rusland de export de uitvoer van tarwe en zonnebloemolie beperkt. Deze protectionistische maatregelen vertragen de wereldhandel in landbouwproducten, waardoor de voedselonzekerheid toeneemt en conflicten dreigen. Ling zal ook ingaan op de gevolgen van klimaatverandering voor de voedselvoorzieningsketen. Experts uit de industrie zullen het hebben over de rol van nieuwe technologieën bij het vergroten van de voedselvoorziening.

James Lloyd-Jones, oprichter van Jones Food Company, zal ingaan op de mogelijkheden die verticale landbouw biedt. Zijn Britse bedrijf exploiteert de grootste verticale boerderij in Europa, waar elk jaar 1.200 ton verse kruiden, salades, fruit en groenten worden gekweekt. Een andere spreker zal laten zien hoe gekweekt vlees kan helpen om aan de eiwitbehoeften van de wereldbevolking te voldoen. Christian Poppe van het Duitse bedrijf Formo zal de nadruk leggen op het gebruik van cellulaire landbouw; Formo creëert dierloze zuivelproducten door middel van fermentatie technieken.

Geüpcyclede ingrediënten winnen aan populariteit naarmate de voedingsindustrie efficiëntie te verbeteren en afval te verminderen. Er is steeds meer onderzoek en ontwikkeling wat betreft nieuwe producten die worden gemaakt van ingrediënten afkomstig uit de zijstromen van voedingsmiddelen. Iveta Kovacova van Ecovia Intelligence zal nieuw onderzoek presenteren over de markt voor geüpcycled voedsel. Anian Schrieber van de Zwitserse start-up Koa zal details geven over zijn upcyclingprojecten. Dat bedrijf werkt samen met 10.000 kleine cacaoboeren kleine boeren in Ghana om cacaopulp te hergebruiken en nieuwe producten te maken. Koa maakt gebruik van blockchain-technologie om de toeleveringsketens transparanter te maken.

De Europese editie van de Sustainable Foods Summit vindt plaats in het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre op 7 en 8 juli.

Voor meer informatie:
Sustainable Foods Summit
www.sustainablefoodssummit.com/europe/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven