Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

"Positieve en constructieve gesprekken die van beide kanten werden gewaardeerd"

Oproep vanuit bio-sector aan LNV: zet in op groei van afzet bio-producten

Tholen - Een flink aantal ambtenaren van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is de afgelopen maanden mee geweest op werkbezoek bij de experts uit het werkveld. "We hebben hen de afgelopen periode meegenomen naar verschillende biologische bedrijven. Van melkvee tot fruitteelt. Elk werkbezoek was een samenwerking tussen de sectorverenigingen van het Biohuis, de ketengroepsecretaris van Bionext en de boer waar we op bezoek waren. Het waren erg positieve en constructieve gesprekken die van beide kanten werden gewaardeerd. Inhoudelijk was de oproep aan de ambtenaren van LNV dat ze moeten inzetten op de groei van de afzet van biologische producten. Ik merk dat deze boodschap inmiddels ook is echt aangekomen", vertelt Laurens Nuijten, projectleider Actieplan Biologisch & Verenigingsmanager Biohuis.

Rondleiding bij Udea

Op dinsdag 17 mei bezocht een groepje ambtenaren Udea in Veghel en BioVerbeek in Velden. Laurens en zijn collega Marian Blom hebben deze dag interessante gesprekken gevoerd over wat de sector nodig heeft om te groeien. Samen met een aantal andere partijen kregen zij een unieke inkijk in de logistiek van de biologische supermarkt. En wat het antwoord is op de vraag 'hoe kunnen we de consument motiveren om meer biologisch te kopen'? Dat wist Steven IJzerman van Udea de aanwezigen wel te vertellen: 'Het moet leuk, lekker én makkelijk zijn!'

Een kijkje bij en toelichting over de kassen van bio-glastuinbouwbedrijf BioVerbeek

Tijdens het tweede werkbezoek van deze dag heeft BioVerbeek laten zien hoe zij als glastuinbouwbedrijf de biologische principes in praktijk brengen: met aandacht voor de bodem, gewasrotatie en de inzet van natuurlijke vijanden.

Bionext zet zich dagelijks in voor belangenbehartiging van biologische ondernemers. Zo brengen we onder meer de belangen van de biologische sector onder de aandacht bij de landelijke overheid en politiek. Wat is voor Laurens het belangrijkste doel van het Bionext-lobbyteam? "Wij doen tijdens deze werkbezoeken ons best om de Haagse werkelijkheid te verbinden met de boeren- en ondernemersrealiteit in onze sector."

Voor meer informatie: nuijten@bionext.nl en www.bionext.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven