Zon, veld & demo’s: een voorproefje

Laatste kans om aan te melden voor de BioVelddag

Ontmoeten, Inspireren & Innoveren: het thema van de BioVelddag 2022 op donderdag 23 juni. Door de enthousiaste reacties uit de biologische sector is er een divers programma ontstaan vol workshops en demonstraties die perfect aansluiten bij het thema. Ontmoeten staat centraal op het veldplein. Hier kan onder het genot van een drankje van de cateraar De Strandhoeve genetwerkt worden met diverse bedrijven uit de biologische sector. Daaromheen staat een ruim aanbod aan mechanisatie bedrijven met hun nieuwste machines. Een aantal zijn natuurlijk ook rijdend in het veld te bewonderen. Hier een klein voorproefje.

Biofrezen: Hoe & Waarom?
Onder leiding van Sander Bernaerts van Naturim en in samenwerking met verschillende mechanisatiebedrijven zullen een aantal biofrezen gedemonstreerd worden op de BioVelddag 2022. Een biofrees dient ervoor om oppervlakkig en effectief groenbemesters of bijvoorbeeld grasklaver weg te frezen. Op de demo is aandacht voor het gebruik van de machine en het nut van de bewerking. Er worden een aantal verschillende machines getoond. Bezoekers van de BioVelddag kunnen ontdekken welke het beste bij hun bedrijf past.

Klein en efficiënt: de Weed-E
FieldWorkers staat voor toepasbare techniek voor een duurzame landbouw. De missie van het jonge bedrijf is om nieuw ontwikkelde technieken direct in de praktijk toe te passen. En dat willen ze bewijzen op de BioVelddag 2022. Hier zullen ze de gloednieuwe wiedbed-kar ‘Weed-E’ presenteren.

De Weed-E is uniek vanwege het formaat. Hij is namelijk een stuk kleiner dan gebruikelijk en dit biedt veel voordelen. Onkruid groeit namelijk vaak pleksgewijs. De kleine Weed-E is flexibel en daardoor efficiënt inzetbaar. Bovendien wordt de kar volledig door zonne-energie aangedreven.

Zonder chemie de coloradokever de baas
De Colorado Beetle Catcher van FieldWorkers is ontwikkeld om zonder chemische middelen de coloradokever de baas te blijven. De machine maakt slim gebruik van het gedrag van de kevers. Krijgt de plant een tik, dan laten de kevers zich allemaal vallen en spelen ze een tijdje voor dood. De ‘tik’ van de Colorado Beetle Catcher wordt uitgedeeld door hydraulisch aangedreven rotoren met flappen. De kevers worden opgevangen in de bakken van de machine en kunnen zo uit het veld verwijderd worden.

Benieuwd naar de verschillende Biofrezen? Wil je ervaren hoe de Weed-E ligt en werkt? Nieuwsgierig hoe de Colorado Beetle Catcher de kevers mechanisch uit het veld verwijderd? Kom naar de BioVelddag op donderdag 23 juni!

Laatste kans
Veel bedrijven hebben zich al aangemeld voor de BioVelddag 2022. Aanmelden kan nog uiterlijk t/m 29 mei. Vanwege de organisatie en personeelstekorten in de faciliterende branche als catering en tentverhuur, is dit een strakke deadline. Dus wees er snel bij, zo adviseert de organisatie. Er zijn verschillende deelnamepakketten, alle mogelijkheden zijn te vinden op onderstaande website. Sponsoren krijgen extra zichtbaarheid in het veld en op de Biovelddag website. De BioVelddag is gratis toegankelijk voor bezoekers en start om 14.00 uur.

De BioVelddag wordt samen met de sector en belangenverenigingen georganiseerd door: Open teelten- WUR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm, Ceres en de BioAcademy.

Voor meer informatie en aanmelden: www.biovelddagen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven