Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Catalaans bedrijf maakt eetbare verpakkingen

Het Catalaanse ministerie van Bedrijven en Werk meldt dat de start-up Bio2Coat eetbare coatings en verpakkingen heeft ontwikkeld voor het bewaren en verpakken van voedselproducten.

"Van overschotten uit de voedselketen zoals groenten, fruit en knollen en enkele andere ingrediënten van natuurlijke oorsprong wordt een materiaal geproduceerd in de vorm van een film die eetbaar is en de eigenschappen heeft om voedsel te bewaren. Het product van Bio2Coat laat toe om voedselverspilling tegen te gaan en de plastic-afvalberg te verminderen."

De start-up is een spin-off van de Polytechnische Universiteit van Catalonië. Voor de ontwikkeling van zijn technologie in de beginfase ontving het bedrijf € 75.000 van de Startup Kapitaal-steun van Acció, het agentschap voor concurrentievermogen van het ministerie van Bedrijven en Werk.

"De start-up werkt aan twee productlijnen. Enerzijds produceert het coatings voor groenten en fruit die een barrière vormen tegen zuurstof en vocht om de verse producten langer in goede conditie te houden en hun uiterlijk aantrekkelijk te houden. Dat kan door ze een volledig eetbare tweede schil te geven die niet opvalt qua smaak of geur."

"Anderzijds maakt Bio2Coat ook heatseal verpakkingen zoals trays of zakjes die wat geur of smaak aan het geheel kunnen toevoegen. Zo heeft de start-up al verpakkingen met rijst uitgeprobeerd waarin een tomatenconcentraat zit om samen met de rijst in water op te lossen. Of zakjes met cornflakes waarin een cacaoconcentraat is verwerkt en die direct in de melk kunnen worden opgelost."

"We bieden een duurzame oplossing die bijdraagt aan een verminderd plasticgebruik en die bovendien een smaak- en voedingswaarde toevoegt aan de verpakkingsfunctie. We willen de eerste hoeveelheden nog voor de zomer produceren in een proeffabriek in Rubí", zegt José Ignacio Velasco, mede-oprichter van Bio2Coat.

Bio2Coat werd opgericht eind 2020 en bestaat uit een team van zeven mensen. Het bedrijf heeft zijn technologie al gepatenteerd in Spanje en heeft patentaanvragen lopen in Europa, de Verenigde Staten en Brazilië. De start-up heeft ook een financieringsronde met startkapitaal uitgeschreven om de markt in de komende twee jaar te kunnen betreden. 

Bron: empresa.gencat.cat


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven