Kansen voor biologische teelt van Cantaloupe-meloenen

Magestium F1 en Magiar F1 krijgen gezelschap van Magverik F1 in de Magenta-lijn van de Cantaloupe-meloenen van BASF. De magenta kleur van het vruchtvlees van Magverik F1 is nog intenser van toon. Om het nieuwe ras voor te stellen heeft BASF een velddag georganiseerd in Balanegra, een gemeente in de Spaanse provincie Almería, waar tientallen telers en technici zijn samengekomen om met eigen ogen de kwaliteiten van Magverik F1 te kunnen zien.

Magverik F1 onderscheidt zich door een rustieke, zeer krachtige plant die ook op steeds vaker voorkomende vermoeide gronden gedijt. De plant heeft een groot vermogen om zeer homogene vruchten te zetten, wat het rendement op commercieel vlak ten goede komt. "Met Magverik F1 breiden we onze Magenta-lijn verder uit met een ras dat ook resistent is tegen echte meeldauw (3.5) en bladluizen", zegt Enrique Ballester, accountmanager meloenen bij BASF. Magverik F1 heeft een zeer aantrekkelijk en dicht netpatroon, wat het een gemakkelijk fruit maakt in de naoogstbehandeling. Maar de meest karakteristieke eigenschap zit vanbinnen. "Het heeft de klassieke kleur van onze Magenta-lijn en bovendien een geweldige smaak."

Juist die intense kleur van het vruchtvlees maakt Magverik F1 geschikt voor een dubbele functie. Naast de versmarkt kan het ras ook terecht in de verwerkende industrie voor voorgesneden gemaksproducten. "Deze kleur van het vruchtvlees wordt het meest gevraagd door de verwerkende industrie", legt Ballester uit, die eraan toevoegt dat Magverik F1 dankzij de kleine zaadholte bovendien ook een zeer goede productiviteit biedt in de verwerking.

Biologische teelt
Met de introductie van Magverik F1 vervolledigt BASF niet alleen zijn Magenta-lijn met een meer resistent ras, maar opent het ook de deur naar de biologische teelt.

"Dankzij de resistentie tegen echte meeldauw en bladluizen geven we de teeltbedrijven de mogelijkheid om ook biologische Cantaloupe-meloenen te telen, iets wat tot nu toe praktisch ondenkbaar was", stelt Mercedes Fernández, verkoopspecialiste bij BASF. Daarnaast presteert Magverik F1 zowel in de buitenteelt als in de kas uitstekend. In Almería kan het ras hét alternatief worden voor de middellange cyclus. "De belangrijkste handelsbedrijven willen ermee werken."

"Magverik F1 is aanbevolen voor transplantatie vanaf 1 februari en behaalt zeer goede opbrengsten in de kas, waar het een groot vermogen heeft tot een goede vruchtzetting."

Voor meer informatie:
Nunhems Spain SAU
Avenida El Treinta, 178
04710 Sta. M.ª del Águila, El Ejido
Almería (Spanje)
www.nunhems.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven