Meatless overgenomen door Beneo

Op 18 mei 2022 heeft Beneo, een dochterbedrijf van het Duitse Südzucker, een koopovereenkomst gesloten om de Nederlandse onderneming Meatless B.V. voor 100 % over te nemen. Het huidige management van Meatless zal na de transactie in functie blijven.

De overname van Meatless ondersteunt de doelstelling van Südzucker om zich te ontwikkelen van een grootschalige verwerker van landbouwgrondstoffen tot een leidende partner voor plantaardige oplossingen. Met de overname breidt Beneo zijn bestaande productportfolio uit om een nog breder gamma texturizeringsoplossingen voor vlees- en visalternatieven aan te bieden.

Het in 2005 opgerichte Meatless heeft zelf een productieproces ontwikkeld dat de productie mogelijk maakt van texturaten op basis van rijst, tarwe, veldbonen, erwten, lupinen, quinoa en andere grondstoffen. Het resultaat zijn neutraal smakende producten met een extreem witte kleur die in bevroren of gedroogde vorm kunnen worden gebruikt als plantaardig alternatief in vis- en vleesvervangers. 

Bron: Südzucker 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven